Blott en dag…

”Blott en dag ett ögonblick i sänder” aldrig förr har väl Lina Sandells sång varit så aktuell för alla människor över hela vår jord. Just nu tar vi oftast inte ens en dag i sänder, utan timme för timme är vi beredda på att få nya direktiv för att skydda oss själva och varandra för Coronasmittan. Samtidigt blir jag glad när jag förstår att människor bryr sig om varandra på nya sätt. Via telefon och andra medier så hör vi av oss till vänner och bekanta, hör hur de mår och hur de har det. Omsorgen om medmänniskan har fördjupats och de som kan ställer upp och hjälper till med praktiska ting. Som kristen får jag vara trygg i att ”allt ju vilar i min Faders händer” och jag får vända mig till Gud i bön för människor nära och långt borta. (Hela texten på ”Blott en dag” är nummer 249 i Psalmboken) Må Guds frid som övergår allt förstånd bevara dig idag och alla dagar. Hälsningar Katarina Linderborg.