Planteringen

Sommargården Planteringen är en oas i utkanten av Skara. I caféet serveras gott fikabröd, KRAV- och Rättvisemärkt kaffe, smörgåsar och glass för varma sommardagar att avnjuta ute i våra utemöbler eller inne i vår mysiga veranda. På sommargården finns minigolf, fotbollsplan, boulebana och lekplats. I nära anslutning finns även ett motionsspår.

Planteringen har en lång historia. Mer information om den hittar du här https://www.hembygd.se/shf/plats/436851 Längst ner på sidan finns en pdf-fil med bilder och berättelse om upprinnelsen till Planteringen, hur verksamheten bedrivits genom åren och önskan idag. Du kan även klicka dig direkt fram till den här https://filer.hembygd.se/skara-gille/uploads/files/2021/03/02/Planteringen.pdf

Vi riktar ett stort tack till Skara Gille för deras vilja att sprida information om Planteringen i större kretsar!

Efter att pandemin satt käppar i hjulet är vi i år, 2022, väldigt glada över att kunna slå upp portarna på vid gavel igen! Vi återupptar traditionen att fira Valborgsmässoafton med vårtal av Anna Thyr, körsång och brasa (så länge inte eldningsförbud stoppar den).

Sommarsäsongen är mellan 15 juni och 14 augusti. Då håller caféet öppet onsdag-söndag kl 14-20.

Det blir många evenemang som du allt eftersom hittar mer info om i vår kalender här på hemsidan.

Bland de mdverkande finns bland annat Anders Jaktlund, känd från TV-programmen Minns du sången, Terese Fredenwall som medverkat i melodifestivalen och nu sjunger till förmån för Erikshjälpen, Psykolog Håkan Andersson, känd från P4 och Mandelmans på TV4.

En välgörenhetskonsert med Josef Andersson med flera musiker från Kungliga musikhögskolan och bibelstudie med David Wilsson hör till nyheterna medan Maria Norburg Tell med familj och Per Alexandersson blir kära återseenden.

Bland de lokala förmågorna som medverkar kan nämnas Fanny Erlandsson & Elsa Åhlander, Jan-Erik Eklund med vänner och Charlotte & Evelina Eklund.

Något pandemin lärt oss är hur fantastiskt det är att ha evenemang utomhus. Därför hoppas vi på fint väder i sommar.

Gudstjänsterna arrangeras i samarbete med Pingstkyrkan och Betania. Alla är välkomna, oavsett om du tillhör någon av församlingarna eller inte!

Om du ska hålla ett event finns möjlighet att vara på gården. Ring Katarina Larsson på tel. 079-351 32 40, eller maila på planteringen@skaramissionskyrka.se för att boka.

Vandrarhem

Tidigare år har vi erbjudit vandrarhem på Planteringen. I skrivandets stund är det inte klart om detta kommer vara möjligt i sommar.

Minigolf vid Sommargården Planteringen

På sommargården finns en 12-håls minigolfbana med varierade hinder. Minigolfen är under säsongen 15 juni- 14 augusti öppen onsdag – söndag kl 14-20.

Hitta Hit

Karta till planteringen