Planteringen

Sommargården Planteringen är en oas i utkanten av Skara. I caféet serveras gott fikabröd, KRAV- och Rättvisemärkt kaffe, smörgåsar och glass för varma sommardagar att avnjuta ute i våra utemöbler eller inne i vår mysiga veranda. På sommargården finns minigolf, fotbollsplan, boulebana och lekplats. I nära anslutning finns även ett motionsspår.

Planteringen har en lång historia. Mer information om den hittar du här https://www.hembygd.se/shf/plats/436851 Längst ner på sidan finns en pdf-fil med bilder och berättelse om upprinnelsen till Planteringen, hur verksamheten bedrivits genom åren och önskan idag. Du kan även klicka dig direkt fram till den här https://filer.hembygd.se/skara-gille/uploads/files/2021/03/02/Planteringen.pdf

Vi riktar ett stort tack till Skara Gille för deras vilja att sprida information om Planteringen i större kretsar!

Efter ett härligt Valborgsfirande ser vi nu fram emot sommarsäsongen som 2023 är mellan 14 juni och 13 augusti. Då håller caféet öppet onsdag-söndag kl 14-20. Eventuellt stänger vi tidigare den 13 augusti.

Det blir många evenemang som du allt eftersom hittar mer info om i vår kalender här på hemsidan.

Något pandemin lärt oss är hur fantastiskt det är att ha evenemang utomhus. Därför hoppas vi på fint väder i sommar.

Gudstjänsterna arrangeras i samarbete med Pingstkyrkan och Betania. Alla är välkomna, oavsett om du tillhör någon av församlingarna eller inte!

Om du ska hålla ett event finns möjlighet att vara på gården. Ring 0760-262082 eller maila på planteringen@skaramissionskyrka.se för att boka.

Vandrarhem

Tidigare år har vi erbjudit vandrarhem på Planteringen. I skrivandets stund är det inte klart om detta kommer vara möjligt i sommar.

Minigolf vid Sommargården Planteringen

På sommargården finns en 12-håls minigolfbana med varierade hinder. Minigolfen är under säsongen 14 juni- 13 augusti öppen onsdag – söndag kl 14-20.

Hitta Hit

Karta till planteringen