Publicerat 

Planteringen

plantan

Sommargården Planteringen är en oas i utkanten av Skara. I caféet serveras hembakt fikabröd, KRAV- och Rättvisemärkt kaffe, smörgåsar och glass för varma sommardagar att avnjuta ute i våra utemöbler eller inne i vår mysiga veranda. På sommargården finns minigolf, fotbollsplan, boulebana och lekplats. I nära anslutning finns även ett motionsspår. Utöver det vanliga utbudet serveras nygräddade våfflor med sylt och grädde på torsdagar. Årets säsong drar igång på Valborgsmässoafton och under maj månad är caféet öppet lördagar kl 14-20 och söndagar kl 10-14. Under juni, juli och augusti är öppettiderna onsdagar, torsdagar och lördagar kl 14-20, fredagar kl 14-18 och söndagar kl 10-14. I september återgår vi till helgöppet med samma tider som i maj. Nytt för säsongen 2019 är att caféet drivs av en entreprenör, Jennifer Bergne.

Under sommaren firar Equmeniakyrkan i Skara gudstjänst på Planteringen. Från midsommarhelgen arrangeras gudstjänsterna i samarbete med Pingstkyrkan och Betania. Alla är välkomna, oavsett om du tillhör någon av församlingarna eller inte! Du är även välkommen på de föreläsningskvällar, konserter och andra arrangemang som anordnas. Varje vecka innehåller någon/några spännande samlingar.

Om du ska hålla ett event finns möjlighet att vara på gården eller bo på vandrarhemmet, ring Jennifer Bergne på tel  0701-447878  eller maila på info@planteringenskara.se för att boka.

Vandrarhem

 

Välkommen till vandrarhemmet på Sommargården Planteringen!

Strax utanför Skara, 1,5 km från centrum, ligger Sommargården Planteringen. Vi erbjuder kaffeservering med hembakat, programkvällar, minigolf, boulebana, fotbollsplan och rumsuthyrning från maj till augusti.

På Sommargården Planteringen finns 9 bäddar med vandrarhemsstandard, fördelade på tre sovrum:

– ett tvåbäddsrum
– ett trebäddsrum med en våningsäng
– ett fyrbäddsrum med två våningsängar

Toaletter och duschrum ligger i nära anslutning till rummen. Ett gemensamt kök finns utrustat för självhushåll. Utanför huset finns trädgårdsmöbler samt grillplats.

Sänglinne medtages. I annat fall finns möjlighet att hyra sänglinne (inkl. stor och liten handduk) för 80 kr/pers. Rummen står till ert förfogande från kl. 15.00 på ankomstdagen till kl. 11.00 på avresedagen. Innan avresan skall rummet städas. Nyckelutlämning och betalning sker i caféet mellan kl. 15.00-19.30. I lokalerna gäller rök- och alkoholförbud.
Bokning sker på mail: info@planteringenskara.se eller telefon 0701- 447878

Minigolf vid Sommargården Planteringen

På sommargården finns en 12-håls minigolfbana med varierade hinder. Minigolfen är öppen onsdag, torsdag och lördag kl 14- 20, fredag kl 14-18 och söndag kl 10-14.