Planteringen

Sommargården Planteringen är en oas i utkanten av Skara. I caféet serveras gott fikabröd, KRAV- och Rättvisemärkt kaffe, smörgåsar och glass för varma sommardagar att avnjuta ute i våra utemöbler eller inne i vår mysiga veranda. På sommargården finns minigolf, fotbollsplan, boulebana och lekplats. I nära anslutning finns även ett motionsspår. Utöver det vanliga utbudet är traditionen att det serveras nygräddade våfflor med sylt och grädde på torsdagar.

Planteringen har en lång historia. Mer information om den hittar du här https://www.hembygd.se/shf/plats/436851 Längst ner på sidan finns en pdf-fil med bilder och berättelse om upprinnelsen till Planteringen, hur verksamheten bedrivits genom åren och önskan idag. Du kan även klicka dig direkt fram till den här https://filer.hembygd.se/skara-gille/uploads/files/2021/03/02/Planteringen.pdf

Vi riktar ett stort tack till Skara Gille för deras vilja att sprida information om Planteringen i större kretsar!

Årets säsong, 2021, präglas även den av pandemin men till skillnad från förra året så kommer cafét vara öppet. Eftersom efterfrågan är svår att bedöma startas det i liten skala – lördagar kl 14-20 och söndagar kl 11.30-15 med förlängning till kl 17 när det är evenemang på söndag eftermiddag. Dessa tider gäller från och med 3 juli

På söndagar från 13 juni till 29 augusti firas det gudstjänst på Planteringen. Ambitionen är att vara utomhus för att minska smittrisken. Vid riktigt dåligt väder flyttas dock samlingen in. Gudstjänsterna arrangeras i samarbete med Pingstkyrkan och Betania. Alla är välkomna, oavsett om du tillhör någon av församlingarna eller inte! Du är även välkommen på de föreläsningskvällar, konserter och andra arrangemang som anordnas. Varje helg innehåller någon/några spännande samlingar. Se mer om det i kalendern här på hemsidan.

Om du ska hålla ett event finns möjlighet att vara på gården eller bo på vandrarhemmet, ring Jennifer Bergne på tel  0701-447878 , kontakta henne via Planteringens facebooksida https://www.facebook.com/planteringen eller maila på info@planteringenskara.se för att boka.

Vandrarhem

Välkommen till vandrarhemmet på Sommargården Planteringen!

Strax utanför Skara, 1,5 km från centrum, ligger Sommargården Planteringen. Vi erbjuder kaffeservering med hembakat, programkvällar, minigolf, boulebana, fotbollsplan och rumsuthyrning från maj till augusti.

På Sommargården Planteringen finns 9 bäddar med vandrarhemsstandard, fördelade på tre sovrum:

– ett tvåbäddsrum
– ett trebäddsrum med en våningsäng
– ett fyrbäddsrum med två våningsängar

Toaletter och duschrum ligger i nära anslutning till rummen. Ett gemensamt kök finns utrustat för självhushåll. Utanför huset finns trädgårdsmöbler samt grillplats.

Sänglinne medtages. I annat fall finns möjlighet att hyra sänglinne (inkl. stor och liten handduk) för 80 kr/pers. Rummen står till ert förfogande från kl. 15.00 på ankomstdagen till kl. 11.00 på avresedagen. Innan avresan skall rummet städas. Nyckelutlämning och betalning sker i caféet mellan kl. 15.00-19.30. I lokalerna gäller rök- och alkoholförbud.
Bokning sker på mail: info@planteringenskara.se eller telefon 0701- 447878

Minigolf vid Sommargården Planteringen

På sommargården finns en 12-håls minigolfbana med varierade hinder. Minigolfen är vanliga säsonger öppen onsdag, torsdag och lördag kl 14- 20, fredag kl 14-18 och söndag kl 10-14. 2020 sätter dock Coronaviruset stopp för även minigolfen. Vi beklagar detta och återkommer med info om när och om vi kan öppna. 

Hitta Hit

Karta till planteringen