Pastor Gunillas hälsning till församlingen i Ucklum vecka 17

En hälsning från pastor i corona-tid, 24 april 2020

En blindfödd man botas
Där Jesus kom gående fick han se en man som hade varit blind från födelsen.
Lärjungarna frågade honom: »Rabbi, vem har syndat, han själv eller hans föräldrar, eftersom han föddes blind?«
Jesus svarade: »Varken han eller hans föräldrar har syndat, men Guds gärningar skulle uppenbaras på honom. Medan dagen varar måste vi göra hans gärningar som har sänt mig. Natten kommer, då ingen kan arbeta. Så länge jag är i världen är jag världens ljus.«
Sedan spottade han på marken, gjorde en deg med spottet och strök degen på mannens ögon och sade: »Gå och tvätta dig i Siloadammen.« (Siloa betyder utsänd.) Mannen gick dit och tvättade sig och kom tillbaka seende.
Joh 9:1-7

Den här texten har följt mig genom veckan. Många frågor väcks. Vad är det jag inte ser? Varför ser jag inte? Vad är det för gärning jag uppmanas att göra tillsammans med Jesus? Vilket material, vilka resurser, finns det som jag kan använda i den tid som är nu? Hur ser mitt svar ut på Jesu uppmaning för att jag ska få min syn? Väcker texten andra och fler frågor i dig?

På söndag, den 26 april är det bön- och insamlingsdag för det nationella arbetet inom Equmeniakyrkan. Pengarna används för att ge den lokala församlingen det stöd den behöver. De används bland annat till församlingsutveckling, utbildning, migrationsarbete, evangelisation, församlingsgrundande och så mycket mer. Ucklums Missionsförsamling har fått stöd genom t ex föreningsutvecklare. Ge din gåva genom att skicka pengar till församlingen, swish 123 615 66 81 eller bg 267-31 27, och skriv insamling. Vår kassör Per Anders skickar pengarna vidare. Glöm inte ditt vanliga offer till församlingen. Församlingen har kostnader trots coronapandemin och svårt att jobba för andra intäkter just nu.

Vi uppmanas också att be för varandra av våra kyrkoledare. Det har upprättats en bönekedja. Varje församling, oavsett hur stor eller liten, får en annan församling att be för och blir, i sin tur, buren i förbön av en annan församling. Ucklums Missionsförsamling uppmanas att be för Norrabergskyrkans församling, Askersund och vi får förbön av Ekeby Baptistförsamling, Kumla. Pastor från Ekeby Baptistförsamling har hört av sig och de kommer att be för Ucklums Missionsförsamling De kommer särskilt att be för att människor som kommer till barn- och ungdomsverksamhet ska komma till tro, be för att människor som är med i kyrkan tar steget och blir medlemmar och be för det pastorsbyte församlingen står i.

Genom att vid det här tillfället ge en gåva utifrån dina förutsättningar och be för den församling som vi blivit tilldelade i förbönskedjan så arbetar vi tillsammans med Jesus och gör hans gärningar.

Med önskan om Herrens välsignelse och beskydd över dig som läst detta
Gunilla S Olofsson, pastor