Pastor Gunillas hälsning till församlingen i Ucklum vecka 21

En hälsning från pastor i corona-tid, 21 maj 2020

Kristi himmelsfärds dag 2020 – oj vilken dag.
Solen skiner och himlen är vackert blå mellan lätta molntussar. Huden blir varm och det känns riktigt skönt med lite svaga vindar.
En dag när vi har kunnat gå ut om vi haft den fysiska förmågan. Vädret har tillåtit möten med familj, vänner och grannar på lagom avstånd. En sådan glädje.

Kristi himmelsfärds dag ca år 29 – oj vilken dag.
Kanske var vädret precis som idag. Det fanns i alla fall ett moln på himlen. Ett moln som tog Jesus ur lärjungarnas åsyn när de stod där på berget tillsammans.

Efter cirka tre intensiva och händelserika år tillsammans fick lärjungarna uppleva hur Jesus korsfästes, begravdes och uppstod från döden. Som grädde på moset fick de bevittna hur Jesus lyftes upp av Fadern. Jag förstår om de stod med näsorna i vädret och såg ut som fågelholkar – vem skulle inte gjort det.

Det lärjungarna upplevt tillsammans med Jesus hade satt djupa spår i deras liv. Det som hänt kunde inte bortförklaras. Det som hänt var så omskakande och betydelsefullt att alla måste få ta del av budskapet. De var en lärjunge kort i den innersta kretsen. Nu skulle de utse en ny medlem. Någon som hade varit med under hela den tid då Jesus gick med dem, från det att Jesus döptes av Johannes och fram till den dag då han blev upptagen av Fadern. Lotten föll på Mattias.

Efter att den heliga anden hade fyllt alla började en ny tid i lärjungarnas liv. En tid då budskapet skulle föras ut till jordens yttersta gräns.

Tänk vad fantastiskt att vår Gud, den ende guden, har låtit oss lära känna honom genom att han lät sin son födas som människa.
Tänk vad fantastiskt att Guds son, Jesus, var villig att gå i döden för dig och mig.
Tänk vad fantastiskt att Jesus inte blev kvar bland de döda utan besegrade döden och visade oss att Gud har all makt.
Tänk vad fantastiskt att Jesus nu sitter på Faderns högra sida och ber för oss, dig och mig.
Tänk vad fantastiskt att Jesus omgav sig med lärjungar som fick sina liv förvandlade på ett sätt som gjorde att de inte kunde tiga med vad de sett och hört.

Allt detta för att du och jag ska få leva med glädje och frid i vårt inre och få möjlighet att njuta av en sådan här fantastisk dag även om det runt omkring oss finns mycket som är svårt, kanske i ditt eget liv, kanske i någon närståendes liv.

Tack Herre för allt du gett och ger. Tack för all din omsorg och kärlek. Tack för att du, genom Jesus, låter oss lära känna dig själv. Tack för att du ger stunder av vila och återhämtning när livet är tufft. Amen.

Med önskan om Herrens välsignelse och beskydd över dig som läst detta
Gunilla S Olofsson, pastor