Pastor Gunillas hälsning till församlingen i Ucklum vecka 28

En hälsning från pastor i corona-tid, 7 juli 2020

På söndag, 12 juli, kl 18 möts vi till friluftsgudstjänst utanför Missionskyrkan i Ucklum. Det blir i närtid min sista gudstjänst tillsammans med er som anställd pastor. Vad Herre ger oss i framtiden vet vi inte.

Jag har haft två fina år tillsammans med er i Ucklums Missionsförsamling. Jag började så smått under 2018 för att sedan gå in i tjänst januari 2019. Det känns som om jag blev snuvad på en del av konfekten av coronapandemin. Det hade varit fint att fullt ut ha fått dela våren med er.

Tanken är givetvis att pastor ska vara en resurs för församlingen. Hur ni upplevt det får ni svara på. Vad jag kan intyga är att jag fått väldigt mycket genom att vara pastor hos er. Det har varit mycket berikande för mig på många olika sätt. Jag är tacksam.

Det känns vemodigt att sluta men det känns rätt.

Varför då sluta? Helt enkelt för att jag inte räcker för mer än 10% och er församling behöver mer för att det ska bli bra. Ni är en fin församling med många möjligheter och det finns ett rikt och viktigt ungdomsarbete. Både församlingen, ungdomarna och Ucklum behöver mer tid av pastor än vad jag har möjlighet att ge. Jag kommer att finnas kvar på oförändrad tjänst i Lilla Edet varvat med arbete i min enskilda firma.

Nu vet jag att Camilla ser fram emot att få börja i tjänst hos er och det tycker jag känns väldigt roligt. Jag hoppas och önskar att ni får en fin tid tillsammans. Jag hoppas också att jag får komma tillbaka till er vid tillfälle och att församlingarna i Ucklum och i Lilla Edet kan ha en fortsatt god och levande dialog. Vi behöver varandra.

Så vill jag, tillsammans med Paulus, be för församlingen i Ucklum:
”Därför vill jag falla på knä för Fadern, efter vilken allt vad fader heter i himlen och på jorden har sitt namn. Måtte han i sin härlighets rikedom ge kraft och styrka åt er inre människa genom sin ande, så att Kristus genom tron kan bo i era hjärtan med kärlek. Stå fasta och var stadigt rotade i honom, så att ni tillsammans med alla de heliga förmår fatta bredden och längden och höjden och djupet och lära känna Kristi kärlek som är väldigare än all kunskap, tills hela Guds fullhet uppfyller er. Han som verkar i oss med sin kraft och förmår göra långt mer än vi kan begära eller tänka, hans är härligheten genom kyrkan och genom Kristus Jesus, i alla släktled i evigheters evighet, amen.”
Ef 3:14-21

Med önskan om Herrens välsignelse och beskydd över dig som läst detta
Gunilla S Olofsson, pastor