När den evigt klara morgon gryr

Observera

Denna text publicerades första gången den 11 juli, 2017. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

När den evigt klara morgon gryr blev för kvällen Kjell Tegnérs nya signaturmelodi då han besökte missionskyrkan i Hörnsjö.P1050191

Marianne och Bert Lundström var inbjudare när ett 30-tal mötte upp. Marianne inledde med bibelordet från Jeremia 29. Kjell Tegnér, Umeå som var kvällens medverkande sjöng och spelade gitarr sånger av Carl Öst, ”Vill du se en stjärna” och ”Jag är ett nådehjon”. Kjell nämnde ett citat av Luther med anledning av 500-årsjubileet av reformationen. ”Vi är små människor som har en stor Gud”. Kjell varvade sånger med att berätta om några av hans drömmar. Den första drömmen var att bli pastor och den andra vara att ha och köra en turistbuss. Båda drömmarna gick i uppfyllelse och han fick uppleva att Gud var med och hjälpte. Det bankar på vårt hjärta när Gud vill att vi ska göra. Vi får ropa till Gud och låta vår röst bli hörd. Vi får be som rövaren på korset: Jesus tänk på mig när du kommer till ditt rike. Den versen återfinns också i den sång som Kjell skrivit och som vi alla fick sjunga med i. Två ord som återkommer två gånger i första sången är ”av nåd”. Paulus inleder alla sina brev med denna hälsning, nåd och frid. Marianne avslutade mötet med bön och vi sjöng välsignelsen tillsammans. Därefter fick vi ta del av fikat med bredda smörgåsar och två sorters kakor.