Equmenia

Equmenia i Hörnsjö

Vårterminen pausade vi vår barngrupp ”Klubben”. Vi hoppas att det ska bli fler barn längre fram som vill vara med i vår klubb.

Höstterminen har haft lite sämre uppslutning. Men två träffar har vi haft under höstterminen. sista samlingen hade vi korvgrillning, pratade om varför vi firar jul och påbörjade julpyssel.

Sista söndagen i april var det sista söndagen för terminen. Vi började med att fika och Helen Hörnlund berättade om skapelsen. Vi visade frön och planta.

Tomatfrö till färdig tomat.
Purjolöksfrö och liten planta.

Sedan blev det dags för diverse uppgifter utomhus. Först gällde det att hitta 11 bokstäver som skulle bilda ett ord.

11 bokstäver, var inte så lätt att hitta rätt ord.
Det blev himlavalvet.

Sedan blev det tävlingar som gick ut på att varje deltagare skulle göra samma sak två gånger och försöka få samma tid. Vi gick runt huset på tid, hoppade hage på tid, kastade frisbee och tennisbollar.

Här gällde det att kasta 2 frisbee lika långt.
Kasta 5 bollar som gav högre poäng ju längre bort man kastade i hoppa-hage-rutorna. 1 poäng först, sedan 2, 3 och längst bort 5 poäng.

Första söndagen i april fick barnen fixa sitt fika själv med tårttillverkning. De jobbade, vispade, hackade och garnerade på ett kreativt sätt. En annorlunda tårta som lät sig väl smaka när den var färdig. Helen Hörnlund läste om påskens berättelse från de yngstas bibel.

Dekorativa blommor av vindruvor.
Skivade bananer med strössel
Hackade jordgubbar.
Grädde med björnbärssmak och hackad dajm.
Grädde med strössel och smält choklad
Färdiga resultatet.

Sportlovsveckan inbjöd till snöfästningsbygge och korvgrillning. Eftersom det varit en längre tid med plusgrader och sedan kallt så var det hårt att gräva i. Men just denna dag snöade det så det fanns lite mjuk snö också. Grillningen gjordes i en muurikka som var placerad ovanpå en vedkorg. Helen Hörnlund berättade om David och Goliat.

Vårterminens andra träff, (Första träffen var kanske dåligt annonserad så då var det bara ledare) hölls i mitten på februari. Vi började med att fika eftersom träffen var kl. 15.00. Helen berättade om handen, vilken funktion den har och vad den betyder. Hon berättade även en berättelse, om Jesus och barnen med handrörelser. Sedan var det dags för pyssel. De fick göra fingerdockor som de sedan kunde ha som pratdockor.