Tänk vilken sång

Ett kvällsmöte på en torsdagskväll hölls när Lars Svensson, Alingsås var uppe på en Norrlandsturné.

Observera

Denna text publicerades första gången den 13 oktober, 2016. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Ett kvällsmöte på en torsdagskväll hölls när Lars Svensson, Alingsås var uppe på en Norrlandsturné. Else Hörnsten-Flogér inledde gudstjänsten med att läsa en kort betraktelse om att lyssna till Gud på lärjungavis, vad vill Herren ge oss för uppdrag idag.

Lars Svensson, Alingsås
Lars Svensson, Alingsås

Lars Svensson varvade sånger och förkunnelse under temat ”Tänk vilken sång”. Han började med sånger om att se skapelsen, det vackra Gud skapat. Men ibland kan det komma taggtrådar i vägen. Gud finns, vill göra något gott och välsigna. Tänk vilken sång som får ljuda på torget, tronen, berget, dalen och i hjärtat. Han berörde även likheten i orden tänka och tacka. 3:7-modellen är något som Bengt Pleijel rekommenderat och bygger på 3 suckar och 7 tack varje dag utifrån Psaltaren 55 och Psaltaren 119:164. Mötet avslutades med psalmen ”Bred din vida vingar”. Psalmerna som sjöngs denna kväll till dragspelsackompanjemang.