Ekumeniska veckan 2021 blir i år digitalt

Ekumeniska veckan i år i Nordmalings församlingar blir i år digitalt pga. Corona-pandemin- Årets ekumeniska bönevecka i Nordmaling tar sitt avstamp i Johannes 15:1-17. Det är en välkänd text för väldigt många och den börjar med att Jesus säger om sig själv ”Jag är den sanna vinstocken.” I vers 12 får vi så en uppmaning – ett nytt bud – att älska varandra på samma sätt som Jesus redan älskat oss.

Det finns en youtube-kanal från Nordmalings kristna råd där lovsång, bibelstudier kommer att läggas ut under veckan.

https://www.youtube.com/channel/UCU24Go5jJJTU-BAnlkM_b3w

Tiderna nedan är den första tid som det går att titta men filmerna ligger självklart kvar så att du kan titta när det passar dig.

Bibelstudier

ONSDAG 20/1 12.00: KENNETH MATTEBO

Veckans första bibelstudium hålls av Kenneth Mattebo, pastor i Pingst Nordmaling.

TORSDAG 21/1 12.00: ELISABET JONSSON

Torsdagens bibelstudium hålls av Elisabet Jonsson, präst i Nordmalings församlig.

LÖRDAG 23/1 10.00: MARIA KLASSON SUNDIN

Huvudtalaren för den ekumeniska böneveckan är i år Maria Klasson Sundin, doktor i religionsfilosofi, och adjunkt till biskopen. Efter Marias bibelstudium följer en samtals- och frågestund via mötestjänsten Zoom där alla som vill får delta. Länken hittar du nedan.

LÖRDAG 23/1 14.00-14.45: SAMTALS- OCH FRÅGESTUND

Frågestund med Maria Klasson Sundin utifrån hennes bibelstudium (se ovan).

Du ansluter via dator, surfplatta eller telefon via mötestjänsten Zoom https://zoom.us/j/98904931953?pwd=bzl3NDNHcUpGdDZQY1lmSGhxMVBmdz09

Lovsång

Lyssna och var med och sjung tillsammans med Lovisa & Alexander Gullersbo från Salemkyrkan i de här välkända lovsångerna/psalmerna. Finns på Youtube-sidan.