Sångkväll med Ingemar Grahn

Kvällens missionsafton inleddes med psalmen ”Som en härlig gudomskälla”. Marianne Lundström läste från 1 Johannes brev 4:10-16 till inledning. Sedan sjöngs psalmen ”Vilken vän vi ha i Jesus”. Kvällens gäst var Ingemar Grahn som jobbar som diakon i Umeå.

Ingemar Grahn

Ingemar började med en sång om Goliat och David. Sedan läste Ingemar en dikt skriven av Assar Fager, ”Sökare”. Han fortsatte med en rad kända sånger som ”En värld av toner” från Sound of music, ”Edelweiss”, ”Änglamark”, ”Tänk att få vakna” och Bröderna Gärdestads ”Himlen är så oskyldigt blå”. Assar Fager fick bidra med ännu en dikt, ”En flyktings oro”. Ingemar fortsatte med sångerna ”Mitt eget land”, ”I natt jag drömde”, ”En säng av rosor”, Leonard Cohens ”Halleluja”, Mellan sångerna berättade Ingemar lite om varje sång. Sången ””Helig mark” skriven av Bengt Johansson fick vara en inledning till de tankar som Ingemar delade. Det har nyligen varit herdens söndag. Det handlar om ledarskap, om den gode herden. Vi får vara småherdar. Vi får också vara får. Vi ska vara goda förebilder. Ingemar avslutade med ”Herren är min herde” och Lalehs sång ”En stund på jorden”.

Kvällen avslutades med bön och välsignelsen. Marianne och Bert Lundström som var kvällens inbjudare bjöd på bredda smörgåsar och kaka till det närmare 40-tal som mött upp den här kvällen.