Någon som läser i bibeln

Alpha


Alpha är en grundkurs i kristen tro och vänder sig till dig som vill utforska de stora existentiella frågorna. Det är en plats där människor kan komma och koppla av, äta, lyssna och dela sina tankar. Kursen grundades i London på 1980-talet och finns idag i över 170 länder. 

Under sju onsdagskvällar, med start den 11 oktober kl 18.30, möts vi i någon av Långaredsbygdens kyrkor. Vi äter mat, får lyssna till ett föredrag och samtalar i smågrupper om dagens tema. Eftersom kursen är ekumenisk kommer du mötas av både präster och pastorer från bygdens olika församlingar. Grundtanken är att man är med alla sju tillfällena, men har du förhinder någon av onsdagskvällarna så är det så klart inget problem. 

Om du vill veta mer om kursens innehåll och vad den har betytt för tidigare deltagare är du välkommen till en infoträff i Equmeniakyrkan Loo den 30 sep kl 18.30-19.30. Alphakursen är till för alla, och speciellt anpassad för människor som inte är vana kyrkobesökare.

Välkommen med din anmälan redan nu. Skriv ett mail med namn och specialkost till: johnny.brorsson@equmeniakyrkan.nu. Men du är också välkommen oanmäld för att pröva kursen den 11 oktober i Equmeniakyrkan Långared kl 18.30-20-30.