INSIDAN jun-sep 2020

Observera

Denna text publicerades första gången den 14 juni, 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Jag satt en kväll och funderade på hur livet ser ut nu, jämfört med det som var för bara några månader sedan. Det finns det som är sig likt, t.ex. att sommaren är i antågande med sitt ljus och sin värme. Naturen är just nu fantastisk vacker! Men ändå så finns det påtagligt där, det som är annorlunda i år. Coronaviruset med dess konsekvenser hör vi om dagligen när vi lyssnar på rapporter om nuläget. Och vissa av oss är direkt berörda av det. Det ruskar om oss gång på gång, skapar osäkerhet, vånda och oro, alltmedan vi försöker leva utifrån direktiv som ges oss.
Men tänk att mitt i allt så finns det som består, trots allt och alltid. Inga dagar eller perioder i livet är undantagna, inte för någon människa och inte någonstans i världen. Det Jesus sa till sina första lärjungar gäller också för oss. Han sa: ”Jag är med er alla dagar… ” Ja, det finns en gudsnärvaro som är kärlek och som kan liknas vid sommarsolen – den strålar över alla, den är ovillkorlig och upphör aldrig.
”Jag är med er alla dagar…” de orden, så fyllda av kärlek, kan vi stava på till hjälp, tröst och tacksamhet under sommarens skiftande dagar och de kan också bli oss till hjälp i förtröstan inför framtiden.
Må din väg gå dig till mötes och må vinden vara din vän, och må solen värma din kind och må regnet vattna själens jord. Och tills vi möts igen, må Gud hålla, hålla dig i sin hand.

Ps & S 845

Lisbeth Fhager, pastor