INSIDAN sep-nov 2020

Observera

Denna text publicerades första gången den 13 september, 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

När jag skriver detta börjar sommarens färger i naturen så smått att bytas ut mot höstens färgprakt. Vackert och vemodigt på samma gång. Men skönt i denna tid av pandemi att någonting verkar ha sin naturliga rytm.

Och så har vi tillsammans med människor i hela vår värld sedan i vintras då pandemin bröt ut lyssnat på expertis av olika slag. Vi har funderat fram och tillbaka, försökt ta ansvar för oss själva och andra, ställt om våra liv på olika sätt och både oroats och hoppats. Och när vi nu i lite större utsträck­ning än tidigare har börjat möta varandra så har vi kanske samtalat om hur annorlunda den här sommaren blev, om dess kamp och också alla fråge­tecken det väckt, men också om det som gett ljusglimtar.

Det händer ganska många gånger under livet att man inte vet riktigt hur framtiden ska te sig. Att vi tvekar vid vägskälen som dyker upp och undrar om vilken väg som är möjlig. Det kan vara både ångestfyllt och svårt men samtidigt kan det vara det som genom erfarenheter öppnar för nya möjlig­heter till vägar vidare.

Tillsammans med Gud, med varandra som medmänniskor, får vi möta den här hösten med allt som är ovisst och oklart men som så påtagligt berör våra liv. I Rambergskyrkan finns möjlighet att tillsammans i gudstjänst eller enskilt få be Gud om hjälp för den tid som är.  Varmt välkommen till Rambergskyrkan!

Lisbeth Fhager, pastor