INSIDAN jun-sep 2022

Återigen är sommaren här med sina ljusa dagar och nätter och vi ser det också tydligt i naturens blomning. Annat som vittnar om att sommaren är här är skolavslutningar, studentfiranden, att semestern närmar sig för en del och semesterplaner blir till verklighet. Drömmarna inför sommaren kan vara många och skiftande. För en del är önskan att få vara hemma och ta dagen som den kommer, andra vill få tid för nära och kära, andra längtar efter att resa till nya platser, andra hoppas på att få besök av släkt och vänner och barn och barnbarn när nu ledigheten är här. Oavsett om det är sommartid då sommar är lika med semestertid eller om vi är i ett annat skede i livet så är det fint att både i nuet och med sikte på framtiden få både
hoppas och drömma. Att på olika sätt vara öppen för livet och det som möter. När vi möter det som ger glädje och kraft så får vi ge vår lovsång till Gud som låter oss ana livets under på så många olika sätt. När förhoppningar grusas och drömmar går i kras och det känns tungt, får vi nämna också det för Gud.

Psaltarpsalmen 139 beskriver på ett målande sätt Guds kärleksfulla närvaro i allt.
”Du omger mig på alla sidor, jag är helt i din hand. Den kunskapen är för djup för mig, den
övergår mitt förstånd. Var skulle jag komma undan din närhet? Vart skulle jag fly för din blick?
Stiger jag upp till himlen, finns du där, lägger jag mig i dödsriket, är du också där. Tog jag
morgonrodnadens vingar, gick ja till vila ytterst i havet, skulle du nå mig även där och gripa mig med
din hand. Om jag säger: Mörker må täcka mig, ljuset omkring mig bli natt, så är inte mörkret mörkt
för dig, natten är ljus som dagen, själva mörkret är ljus.” (v 5−12 )
Med tillönskan om en riktigt god sommar!

Lisbeth Fhager, pastor