Studier

Utforska mer!

Vill du lära dig nya saker eller snacka kristen tro och livstolknig?

På dessa sida kommer vi allteftersom publicera evenemang, kurser och träffar exempelvis bibelstudium, alphakurs, bokcirklar, övriga kurser och grupper.

Bibelstudium – alphakurs – bokcirklar

Pga pandemin har vi just nu inga fysiska bibelstudier eller alpha-kurser i församlingen. Det finns dock många digitala varianter av studiegrupper. Om intresse finns för medlemmar (och övriga) att delta i digital bibelstudie-grupp, tag kontakt med Åsa Öqvist. ”Livsstegen – 12 steg till inre hälsa” kör vi grupp varje termin och våren 2021 är det en mycket liten grupp. För Livsstegen krävs både anmälan och ett introduktionsmöte. Är du intresserad av Livsstegen så kan du läsa mer här och även göra intresseanmälan via ett enkelt formulär via denna sida.

Digitala cirklar och samtalsgrupper

Nedan kurser, samtal och cirklar är några förslag på digitala träffar hämtade från Studieförbundet Bilda. Fler förslag finner du på Bildas hemsida, där även stöd och verktyg för digitala möten, metoder och material kan underlätta vår möjlighet att mötas i samtal. Det är i samtalet, i mötet med andra som vi kan lära oss om själva och varandra, dela kunskap och fördjupa vår förståelse för varandra. Nu när de sociala fysiska kontakterna blir begränsade kan vi mötas digitalt. 

Samtalsmodell för digitala möten (PDF)

Digital bokcirkel – När larmet tystnar hörs tonen med Studieförbundet Bilda

Längtar du efter att läsa tillsammans med andra? Att tillsammans tolka och utforska livet och tron? Välkommen till en digital bokcirkel med Studieförbundet Bilda. Anmälan här (Bildas hemsida).

Vi läser När larmet tystnar hörs tonen av Sofia Camnerin. Det är en bok där vi får möta författarens både starka och svaga sidor. Hon tar oss med i funderingar kring allt som hör livet till. Med hjälp av hennes text får vi möjlighet att fundera över våra egna liv. Boken ingår i projektet ”Vi läser” som görs i samarbete med Equmeniakyrkan. Alla är välkomna. ”Sofia Camnerin vet att när larmet tystnar hörs tonen – tonen av den närvaro som lugnar magoron, som finns lika nära oss som vinden som lyfter våra spretiga hårtestar och hjälper oss tillbaka när ångesten har ristat hål i vår själ.” Citat från baksidan av boken.

Denna digitala studiecirkel är genom mötesverktyget Zoom. Information och länk att ansluta till mötet kommer till din mejl några dagar innan start, efter anmälan. Du kan koppla upp innan för att testa att allt fungerar i lugn och ro. Anmäl dig via formuläret som du finner här (Bildas hemsida). senast 23 april.

Studieförbundet Bilda inbjuder också till ett storboksamtal kring boken När larmet tystnar hörs tonen den 1 juni. Det kostar ingenting och du behöver inte ha läst boken. Du får möta och samtala med andra som läser samma bok. Anmäl dig till storboksamtalet 1 juni på Zoom via denna länk: https://www.bilda.nu/arr/1086292/vi-laser-storboksamtal-406794


Ring så pratar vi! – Samtal om livet – Digital cirkel via Studieförbundet Bilda

Studiecirkeln där vi pratar om livet. Coronaläget, oro eller allt som hör livet till. Cirkeln kommer att genomföras digitalt via Messenger.
Anmäl ditt intresse till Bilda här.

Start: 1 februari (om vi fått ihop en grupp – annars startar vi när vi är tillräckligt många deltagare)  (om datum är förbi/gammalt, så sök på Bildas hemsida efter rubriknamnet så kan nya kurser finnas tillgängligt)
Dag och tid: Måndagar 17:00-18:30
Tillfällen: 5
Distans: Ja
Ledare: Susanne Johansson
Kostnadsfritt
Ledaren kommer, via messenger, att bjuda in till gruppen och sedan varje måndag kl. 17.00 ringa upp deltagarna.


Digital Kvällsbibelskola med cirkelsamtal och reflektioner. Tema: ”Kyrkohistoria” – Studieförbundet Bilda

Kursen är en genomgång av kyrkohistorien. Vi går igenom den tidiga kyrkan, delningen mellan Ortodoxa och Romersk-katolska kyrkan, reformationen, väckelsehistoria och mycket annat. Vad är det egentligen som skiljer olika kyrkor åt? Kursen äger rum på zoom på grund av rådande restriktioner. Anmäl ditt intresse och läs mer här!

Start: 1 februari (om datum är förbi/gammalt, så sök på Bildas hemsida efter rubriknamnet så kan nya kurser finnas tillgängligt)
Dag och tid: Måndagar 19:00-21:00
Tillfällen: 5
Distans: Ja
Ledare: Simon Johansson
Pris: 150kr