Hösten

Observera

Denna text publicerades första gången den 20 augusti, 2015. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Eddy Alexandersson
Eddy Alexandersson

Personligen gillar jag alla årstider och själva växlandet gör att jag uppskattar dem ännu mer. Helst ska det vara vinter när det är vinter och sommar när det är sommar. Hösten är min favorit årstid, då vill jag gå i skog och mark. Ibland kan man önska att man kunde styra över vädret, men det skulle snart bli kaos om människor skulle sköta det.
Även i livet växlar det och vi kan inte styra över det heller, utan vi får finna oss i omständigheterna. Ibland drabbas vissa personer så till synes orättvist mycket av livets svårigheter. Varför är det så frågar vi oss, men får inga svar på samma sätt som vi frågar. Det viktiga blir att inte stanna i frågandet, utan göra det vi kan för att hjälpa den drabbade. Oftast så känns det som att man kan göra så lite och vi vill helst lösa alla problem. Kom ihåg att för den drabbade är det stor skillnad om någon överhuvudtaget bryr sig eller inte. Vill man vara en lärjunge till Jesus får man alltid vara beredd att hjälpa en nödställd medmänniska. I det långa loppet är det att leva ett meningsfullt liv.

Höstbjörkar 2
Höstbjörkar 2