Adventstider med Angelica Arvidsson

Observera

Denna text publicerades första gången den 28 november, 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Eftersom vi på grund av skärpta restriktioner inte kan samlas fysiskt till adventsgudstjänst på 1: advent där vi bland annat skulle fått lyssna till Angelica Arvidsson så kommer här två sånger som ni kan lyssna till på Youtube.

Klicka bara på bilderna och njut.

Angelica Arvidsson – In the Bleak Mindvinter.
Angelica Arvidsson – River

Dagarna mörknar mer och mer. Kvällarna kommer tidigare och tidigare för varje dag. Även morgonens ljus tar med tid på sig att bryta fram. Vi som vuxit upp i denna del av världen vet att det blir så här varje höst och vi ”vet” att det ”snart” går mot ljusare tider igen. För de som kommer från sydligare länder måste det kännas tröstlöst mörkt.

För att motverka mörkret så tänder vi ljus och då blir det lite bättre. Jag tänker att det är bra, rätt och riktigt. Som någon har sagt ”Förbanna inte mörkret, tänd ljus”. Det bästa vi kan göra i våra liv är när vi kan tända ljus i andra människors liv.

Så kom med och tänd ljus på alla upptänkliga sätt och vis, i människors liv. För det finns så många som lever i ett närmast konstant mörker. TÄND LJUS.