Fredagskväll med Hultby 5 juni 2015

På fredagskvällen i missionskyrkan var flaggan hissad och de sista vitsipporna för säsongen + lite andra vårblommor prydde borden…

Observera

Denna text publicerades första gången den 30 juli, 2015. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

P1020394-001På fredagskvällen i missionskyrkan var flaggan hissad och de sista vitsipporna för säsongen + lite andra vårblommor prydde borden. Else Hörnsten-Flogér var mötesledare och inledde med bibelord och bön. Hon berättade även från en predikan under kyrkokonferensen från en församling i Arvika om hur det ska spira i de kristna församlingarna. Gästande talare var Carl-Olof Hultby från Sala. Carl-Olof som tidigare varit riksevangelist inom Missionskyrkan gästar denna helg oss i Hörnsjö samt Vännäs missionsförsamling. Carl-Olof sjöng många sånger om Guds godhet och Jesu omsorg. Carl-Olof påpekade i sin predikan om att döden inte kunde behålla Jesus i sin makt för Jesus hade ingen synd. Syndens lön är döden. Jesus var ett med Gud, livets Gud. Vi vann för att Jesus vann över döden. Han drog även liknelse över att fånga en lake och behålla greppet. Lika omöjligt är det för döden att behålla dig som har Jesus i sitt grepp. Vi tillhör den som vunnit den viktigaste segern. Kvällen avslutades med välsignelsen och fikagemenskap.