Vårsånger med Kammarkören från Hedlundakyrkan

Flaggan hissad i topp och vitsipporna som fortfarande blommade och prydde borden och välljudande toner om våren…

Observera

Denna text publicerades första gången den 25 maj, 2016. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Flaggan hissad i topp och vitsipporna som fortfarande blommade och prydde borden och välljudande toner om våren. Vad kan man mer begära en måndagkväll i maj. Kvällens inbjudare Cecilia Strömberg inledde med föregående söndagens psaltarpsalm. P1030978-1

Hedlundakyrkans kammarkör framförde ett varierat sångprogram med våren och dess skaparprakt som tema. Körens ledare Lisbeth Fors-Malm och Lennart Thanning bjöd på solopartier och kören kompades av Erik Carlsson på piano och orgel.

Erik Carlsson på piano och Lennart Thanning solist.
Erik Carlsson på piano och Lennart Thanning solist.

O vad jorden nu är skön och En vänlig grönskas rika dräkt inramade programmet som bjöd på varierad sång av Söderman, Grieg och många andra kompositörer.

Barbro Jacobsson
Barbro Jacobsson

Barbro Jacobsson berättade en berättelse om Fåglavik, en ort i Herrljunga kommun. Fikat är också en viktig del i våra sammankomster och så även denna gång där gemenskapen delades av det dryga 40-talet besökare.P1030986