Gökottan på Björnlandskullen

Efter en vecka med storm och kyligt väder kom solen och värmen tillbaka lämpligt till årets gökotta.

Observera

Denna text publicerades första gången den 12 juni, 2016. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Efter en vecka med storm och kyligt väder kom solen och värmen tillbaka lämpligt till årets gökotta som samlade det dryga trettiotalet besökare.

Förgätmigej
Förgätmigej

Blommorna förgätmigej som blommade mer än vanligt påminde oss om vikten att inte glömma bort att vandra stigen över berget.

Sonja Eriksson och Margit Bäckman slog följe med Cecilia Strömberg.
Sonja Eriksson och Margit Bäckman slog följe med Cecilia Strömberg.

En liten trio promenerade från Toet i Holmbacka. Eftersom det gjort en del kalhyggen efter stigen så är det inte självklart alla gånger hur man ska hitta. Det var det tydligen inte heller för de som gått uppför Jakobs stege från Björnlandsbäck. Medhavda fikakorgar intogs innan själva gudstjänsten började som leddes av Mats Wedberg.

Mats Wedberg
Mats Wedberg

Han anknöt till att följa stigen och att hitta fram på rätt väg. Ulrika Winberg-Jonsson

Ulrika Winberg-Jonsson med Mats Wedberg som mikrofonstativ och notställ.
Ulrika Winberg-Jonsson med Mats Wedberg som mikrofonstativ och notställ.

var försångare till de unisona sångerna och sjöng två solosånger. ”Herren välsigne dig” och ”Här har du mig, Gud”.P1040098

Anna Gradin från Dalarö var årets talare. Hennes ledord var barmhärtighet. Med utgång från Tomas Sjödins bok ”Det händer något när du vilar” betonade hon vikten av att vila. Hon delade även innehåll från en annan bok med samma budskap. Jesusordet ”Kom till mig så ska jag skänka er vila”.
P1040087P1040088P1040089P1040090P1040091