Julottan 2016

Observera

Denna text publicerades första gången den 26 december, 2016. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

P1040708
Julottekören

Årets julotteväder bjöd på en härlig vintermorgon efter den nyfallna snön på julafton. Ett 60-tal besökte julottan i Hörnsjö missionskyrka från när och fjärran. Else Hörnsten-Flogér var mötesledare och läste två dikter av Flora Larsson och Hjalmar Gullberg. Hon läste även julevangeliet och en bibeltext. Julottekören som i år bestod av 16 sångare sjöng de traditionella julsångerna under ledning av Cecilia Strömberg.

Förstärkning till orgelns psalmmusik sköttes av Lars Jacobsson, Umeå, trumpet och Mats Wedberg, Vännäs, på tvärflöjt.

Mats Wedberg
Mats Wedberg

Mats Wedberg talade om Julens budskap om Jesus födelse. Han visade på hur det talas om julbudskapet i olika böcker i bibeln trots att de är skrivna i så olika tidpunkter. Han poängterade även Guds olika namn som omnämns i profeten Jesaja. Gudstjänsten som avslutades med psalmsången ”Fröjdas vart sinne” samt körens sång ”O helga natt” fortsatte med gemenskapen vid ett julottefika runt kaffeborden.