Höstens första missionsafton

Else och Eiron Flogér stod som inbjudare till höstens första missionsafton. Den inleddes med psalmen ”En liten stund med Jesus” Else läste psaltaren 23 på ett omskriven variant. Efter inledningen sjöngs två verser på psalmen ”Var jag går i skogar berg och dalar. Kvällens medverkande; Christina och Rolf Sjöström sjöng ett flertal lovsånger, ”Varje tunga skall bekänna”, ”Ingen är som du”, ”Tack tack Jesus”. Christina läste ur psaltaren 63 och vittnade om den andliga törsten. Gud vill släcka vår törst. Han är överflödets Gud. Vi behöver äta och dricka varje dag. På samma sätt är det lika viktigt med det andliga. Vi får mer glädje när vi söker Gud. Prioritera Gud. I Psaltaren 42 läser vi: Som hjorten längtar efter vattenbäckar…När får jag komma? De fortsatte med två sånger: ”Jag törstar efter dig som hjorten efter vattenbäckar” och ”Segern är redan vunnen”.

Christina oh Rolf Sjöström

Rolf predikade om två bröder i bibeln men det skulle kunna vara vilka som helst. Men det handlar om Jakob och Esau i gamla testamentet. Gud utväljer Jakob fast Esau var född först. Jesus släkttavla kom ända från Adam. Jakob lurade Esau. Gud valde Jakob innan de var födda. Gud har inte anseende till person, fattig, rik etc. Vi är utvalda innan vi skapades i Kristus. Förstfödslorätten innebar att de blir välsignad av din far. Mamma Rebecka sa: Jag lagar maten sedan fick Jakob ta på sig en djurhud. Esau var ju luden. Jakob välsignas, Esau kom sedan men blev utan välsignelse. Esau blev bitter och hatisk. Han sa: Då ska jag döda Jakob. Esau blev bitter och hatisk. Då ska jag döda Jakob. Han ville ge igen. Vi kan bli besvikna, ältar, vill ge igen. Bitterhet, en reaktion på att jag drabbats. Synd, hämndbegär till någon annan. Lämna det till Gud. Han vill ta hand om det och ge förlåtelse. Gör mig fri, ta hand om min bitterhet. Trots att Jakob bar på synd så är Gud allsmäktig. Gud kan göra sdet som är dåligt till något bra. Solen har gått ner i våra liv. Men vi får lägga oss ner och invänta, vad vill du Gud? Genom stillhet och förtröstan, Gud kom till Jakob i en dröm. Änglar går upp och ner på en stege. Stegen är en bild på medlaren Jesus Kristus. Jesus är vår stege, ett löfte. Judarna skulle få Kanaans land. Gud är med dig hela vägen. Jakob vaknar. Gud är här. Jakob lutade sig mot stenen. Jesus är vår hörnsten, vår klippa. Det är olja på stenen. Jesus den smorde. Laban blev lurad att gifta sig med två kvinnor. Efter 20 år försonas Jakob och Laban. De skiljs med frid. 1 Mos 32:10 Jag är inte värdig när han upptäckt Guds godhet, Staven är en bild på Guds ord. Det enda han hade med sig var Guds ord. Och se jag är med dig och skall bevara dig, jag skall inte överge dig. Jakob hade en rädsla för Esau, nu kom avgörandet för Jakob. Ju närmare Esau han kom ju mer kom skulden. Hosea 12:3-4. Ett glas med vatten krossas och vattnet rinner ut. Skalet krossades med kampen mot Gud. Vid förkrosselsen kommer nåden. När förkrosselsen kommer har man inga argument. När man bekänner kommer Gud med nåd. Glaset är en bild på det stolta inom oss. Ett förkrossat hjärta behagar Gud. I stället för att försvara sig, det här måste jag åtgärda. Upptäcker att jag har syndat vid Jabboks vadställe. När han mötte Esau blev det ett kärt möte. Bitterheten och hatet fanns inte kvar. De kunde försonas. 1 Mos 35:29 Skulden var borta, de var försonad. Det tog lång tid. Gud arbetar med oss. Gud ger inte upp för att vi ska få leva i försoning även när vi inte märker det.

Christina och Rolf fortsatte med sången ”Om Gud är för oss vem kan då vara emot oss”. Missionsaftonen avslutades med bön för våra böneämnen, Psalmen ”Oändlig nåd” och ”Välsignelsen” sjöngs.

Gemenskapen fortsatte runt fikabordet och mötesbesökarna kunde även denna kväll få med sig en av årets sista blombuketter hem.