Världsböndagen – även i Mariestad

Observera

Denna text publicerades första gången den 4 mars, 2015. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Från solens uppgång till dess nedgång – samma gudstjänst firas runt hela jorden samma dygn den första fredagen i mars, vilket i år är den 6 mars.

Då hålls samma gudstjänst i Nya Zeeland, Australien, Asien, Afrika, Europa, Amerika ända bort till Hawaii. En syskonskara som omringar hela vår jord – i förbön för fred och kristen enhet. Böner beds på mer än 1000 språk med början när gryningen kommer i Tonga och slutar 40 timmar senare i Alaska. I Sverige har vi varit med över 80 år – sedan 1931 – och samlas på ca 400 platser.

Vill du vara en del av detta är du välkommen till Missionskyrkan i Mariestad fredagen den 6 mars kl 19.00. Under kvällen görs en insamling som går till stipendier för unga kvinnors yrkesutbildning i utvecklingsländer samt projekt. Vill du ta del av gudstjänstordningen, som är utformad av kvinnor från Bahamas, så finns den här.

Du kan läsa mer om bakgrunden till världsböndagen här.