Uppdaterad information om coronavirus (covid19)

Observera

Denna text publicerades första gången den 15 mars, 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Version: 2020-03-15

Som tidigare kommunicerats är de flesta samlingarna inställda den närmaste tiden. Styrelsen träffades idag för att fundera vidare över hur vi ska förhålla oss till nuvarande läge. Vi är eniga att fokuset främst är att värna de som kan drabbas allra hårdast. Som äldre och personer med kroniska sjukdomar.

Vi vill därför erbjuda hjälp med handling och andra ärenden till de som rekommenderas att hålla sig hemma. Om du behöver hjälp eller vill hjälpa – hör av dig till oss i personalen. Den närmaste veckan kan du främst kontakta Kelly Reid Wildén (070-888 02 23) eller Anna-Lena Quist (070- 508 18 70). Pastor Arne är ledig t.o.m. 23 mars och är sedan tillgänglig (070-671 53 21).

Vi funderade även hur vi kan vara en levande församling även när vi inte träffas som vanligt. Några tips inspirerade av Equmenia är:

  • BE – för de som är drabbade och de som är ensamma.
  • HJÄLP NÅGON – Finns det någon i riskgrupper du kan hjälpa.
  • UPPMUNTRA VÅRDPERSONAL – De sliter hårt just nu.
  • GÅ UT – Ta en promenad. Kombinera den gärna med bön.
  • UPPDATERA DIG LAGOM – Håll dig uppdaterad om läget, men inte hela tiden! HÖR AV DIG – Finns det några du kan kontakta. Är du själv orolig – hör av dig. RÖR PÅ DIG – Det är alltid nyttigt med motion. Hemma eller ute
  • LÄS BIBELN – Psaltaren är ett gott tips. Läs ett kapitel om dagen.

Styrelsen beslutade idag att skjuta fram vår invigningsgudstjänst den 29 mars. Eventuellt kommer vi fira en alternativ avskalad gudstjänst den söndagen. Kanske ute på Bäcken, men det får vi återkomma till.

Vi fortsätter att följa utvecklingen och återkommer med ny info efter hand. Info läggs även på kyrkans hemsida och på Facebook.

Har du frågor – kontakta gärna någon av de ovanstående personerna.

Mariestad 2020-03-15

Styrelsen genom
Arne Josefsson