Framtidsvision med nyanställda

Solen som lyser mot söderväggen värmer och det växande ljuset ger energi och hopp. Efter ett tufft pandemiår behöver vi förhoppningar om framtiden.

Jag får en pratstund med Winnie Olofsson och David Olofsson som båda har fått deltidstjänster i vår församling och på många sätt skapar en hoppfull framtid för församlingen.

Winnies uppväxt

Winnieross föddes 1978 i Kenya. Hon växte upp i en kristen familj. Morfar var evangelist och mamman var pastor. Familjen var starkt engagerad i andra människor och evangelisation. Bostaden var alltid fylld av människor med olika behov. Hon arbetade i reklambyrå-branschen och var samtidigt engagerad i kyrkliga verksamheter.
”Jag gav mitt liv till Jesus när jag var 14 år och sa ja till ett liv i frälsning”, berättar Winnie.

De bosatt sig i Väsby

Genom sin syster i Sverige träffade hon sin blivande man Olov Olofsson. De gifte sig 2010 och bosatte sig på Östermalm. Hon studerade vid Stockholms universitet och båda var engagerade i Immanuelskyrkan.
2014 föddes deras efterlängtade son Leo och de bestämde sig efter några år att flytta till ett hus. Det blev Upplands Väsby där Olof har sina rötter i Missionsförsamlingen. Musiken förenar paret och vi har vid flera tillfällen fått njuta av deras vackra musik.
Hon har jobbat hos olika företag som personlig assistent, med ensamkommande pojkar och inom Stadsmissionen.
Winnie har i 11 år varit engagerad i olika arbeten inom Immanuelkyrkan internationellt och under senare år även i vår församling med evangelisation, predikningar, gruppledarskap, sociala kontakter, barn och musikarbete.

Hon ser fram emot sitt uppdrag

Tjänsten ansluter helt till värderingar, utbildningar och ambitioner som Winnie har.
”Det ger en mening åt livet att hjälpa andra. Jag ser fram emot att få arbeta för församlingen. Jag vill sätta Jesus i centrum och genom honom skapa kontakter och bygga relationer med barn, ungdomar och familjer i församlingen och i vår närhet”, avslutar Winnie med ett varmt leende.

David Olofsson, utbildning genom musiken

David föddes 1991 i Örnsköldsvik och växte upp i ett kristet hem. Han har tidigare varit engagerad inom EFS inom diverse barn och ungdomsverksamhet, läger och konferenser.
”Musiken har varit en viktig del i mitt liv och jag har ägnat några år till att studera i den riktningen med gymnasial musikutbildning, folkhögskoleutbildning med musikprofil samt ämneslärar-utbildning vid musikhögskolan i Piteå”, berättar David.
Han träffade sin blivande fru under musikhögskoletiden i Piteå. De bor nu sedan fyra år i Uppsala. Han har en stark vilja att arbeta för och med människor. Han har nu senast arbetat på Arlanda flygplats som instruktör och fått förmånen att få hjälpa människor från jordens alla hörn. Det mest gripande har varit att hjälpa de ensamkommande barnen.

Arbeta genom musiken

”Det känns väldigt bra att få arbeta med barn och ungdomar och att ha musiken som redskap. Jag tycker om att göra människors tillvaro bättre genom musiken”, säger David eftertänksamt.
”När jag sökte hit till församlingen ville jag se en möjlighet till en meningsfull mötesplats i kyrkan.
Många vilsna söker en plats dit vi kan komma som vi är utan fasader, med samma värde”.

Vill skapa en mötesplats

David tycker att det skall bli ett spännande arbete att föra församlings-utvecklingen framåt.
”Vi har ett rikt arv med 125 år bakom oss som församling och en rik tradition som vi skall förvalta och arbeta vidare med. Vi hoppas kunna skapa en mötesplats där meningssökande män-niskor kan hitta en plats.
Jag känner mig förväntansfull inför uppgiften. Barnen är som små plantor som vi skall värna om och stimulera. Det är givande att se deras gåvor. Jag tackar för förtroendet och vi blickar framåt”, avslutar David.
Fylld av vision om församlingens fort-satta arbete och evangelisation, tackar jag för pratstunderna.
Monica Tiger intervjuade