Hedlundakyrkans kör på besök

Det var måndagskväll i mitten på maj då både blåsipporna och vitsipporna blommade utanför missionskyrkan, då inbjöds till vårens sista missionsafton. Inne i kyrksalen prydde vitsipporna borden och ett 45-tal hade mött upp. Mötet inleddes med psalmen ”Den blida vår är inne”. Cecilia Strömberg som var kvällens inbjudare läste från Psaltaren 98:1-8 och 1 Johannes 3:18-24. Hedlundakyrkans kör som var på besök sjöng ”Nu jublar alla blommor” och ”O vad världen nu är skön”. Körledare och pianist var Margareta Lundberg.

Hedlundakyrkans kör

Barbro Jacobsson med sin stora berättartalang berättade om när hon som skolbarn skulle sälja majblommor och andra tillfällen i livet då hon skulle samla pengar i sparbössa.

Barbro Jacobsson

Efter hennes berättelse fortsatte kören med sångerna ”All världen nu sig gläder” och ”Sommarpsalm från Åland”. Cecilia pålyste sommarens planerade möten och bad för veckans böneämnen. Vi fick sjunga psalmen ”O store Gud” tillsammans innan kören fick sjunga sina sista två sånger. ”Gud bor i markens lilja” och ”Med en sång”. Till avslutning sjöngs psalmen ”Den dag du gav oss Gud är gången” och ”Välsignelsen. Så blev det dags för kvällens fika och de som ville fick ta med sig en bukett vitsippor hem.

Fikat. Skinkgifflar, bullar, nötchokladrutor och kolakakor.