Detta händer i Svallidens Missionskyrka

Gudstjänster

Gudstjänsten är en central del av församlingens liv. Här möts vi med våra liv, precis som de ser ut. Tillsammans får vi hämta näring från Bibelns ord, sång, predikan och böner för vårt dagliga liv. Vanligtvis möts vi till gudstjänst klockan 10.00 på söndagar. Herrens heliga måltid, som är tillgängligt för alla, firar vi ungefär en gång per månad.

Bön

Bönesamlingar äger rum 9.30, en halvtimme innan varje förmiddagsgudstjänst i församlingen. I den lilla gruppen delas förtroenden och vi ber för våra enskilda liv och församlingens arbete.

Scout

Scouterna träffas på måndagar 18.00-19.15. Vi lär oss grunderna i scouting, träffar nya kompisar och har roligt tillsammans. Mer om scouting hittar du här!

Tonår

Tonår är för dig mellan 13-25 år. Vi träffas på fredagar 19.00-22.00 i Allianskyrkan på Norra vägen 45. Vi spelar pingis, innebandy, tittar på film, har bibelstudier, fikar och mycket annat. Mer om tonår hittar du här!

Kontaktperson: Philip Ekeräng

Sångarna

Vi sjunger kända sånger från den andliga svenska sångskatten. Sjunger du? Spelar du gitarr eller något annat instrument? Välkommen med! Här finns sann sång- och musikglädje. Tidigare körvana är inget krav. Vi medverkan vid olika gudstjänster och samlas för att öva tillsammans inför dessa tillfällen.

Kontaktperson: Gunilla Niinisaari.

Dagledigträffar

Intressanta föredrag, god gemenskap, lotterier, hembakat fikabröd och kaffe samt andakt. Samlingen äger rum ungefär en gång per månad.

Kontaktperson: Enar Ankarberg.

Andakter

Varannan fredag klockan 13.30 är det andakt och kaffe i serveringslokalen. Ansvaret för dessa andakter delas mellan Svallidens missionsförsamling, Svallidens alliansförsamling och Döderhults församling. Klockan 15.00 är det andakt på Ekbacken eller Ekoxen.

Symöten

Ta med ditt handarbete och kom! Sömnad, stickning eller annat hantverk, dessutom är det servering vid träffarna. En gång per år, säljs hantverksalster på auktion, till förmån för missionsarbetet. Symötena äger rum varannan tisdag, klockan 13.30. Fast en hel del av oss nöjer oss med kaffe och gemenskap utan att handarbeta.

Kontaktperson: Maj-Britt Borgemo.

Ekumenisk bön

En gång per månad arrangeras ekumenisk bön, via Oskarshamns kristna råd, där vi är utgör en del. Bönesamlingarna äger rum i olika lokala församlingar i stan, första tisdagen i varje månad.

Själavård

Känner du behov av enskilt samtal med någon du kan lita på? I vetskap om att det som sägs inte förs vidare. Till den lokala pastorn kan du vända dig med förtroende, fullständig tystnadsplikt tillämpas.

Tel 070 – 243 23 25.

Missionsauktion och julmarknad

Varje höst och vinter arrangeras missionsauktion och julmarknad. Hantverk, ostkakor, paket, servering, lotterier och en och annan överraskning finns med. Intäkterna tillfaller det gemensamma missionsarbetet i Sverige och utomlands.

Internationella gruppen

Är du intressad av internationella frågor? Vill du veta mer om tredje världen och våra systerkyrkor? Välkommen med! Magnus Spång, Linnéa Jonasson och Enar Ankarberg träffas då och då för att planera internationella projekt och satsningar i församlingens regi.

Gospelkören GLÖD

Övar vissa söndagar 16-17.15

Svenska och engelska gospels varvas. Ingen körvana krävs. Alla hälsas välkomna. Körledare Jennie Ekeräng. Kören medverkar vid gudstjänster och konserter.