Alpha

”Se jag står vid dörren och bultar. Om någon hör min röst och öppnar dörren skall jag gå in till honom och äta med honom och han med mig.” – Jesus

Alpha är en grundkurs i kristen tro och vänder sig till dig som vill veta mer om vad den kristna tron betyder eller helt enkelt bara är allmänt nyfiken på frågorna om Gud, Jesus och kyrkan.

Vad är meningen med livet? Vart kommer jag ifrån? Vad händer när man dör? Alpha är ett koncept som finns över hela världen och är ett sammanhang där du får möjlighet att utforska de stora existentiella frågorna. Vi äter mat, får lyssna till ett föredrag och får samtala i smågrupp över dagens tema. Varje termin anordnar vi en Alphakurs som innehåller ett antal kurskvällar och en heldag.

Våren 2021 är speciellt utifrån coronasituationen, men för många är behovet av att prata om livets stora frågor är större än någonsin. Därför kommer Alphakursen nu hem till dig, du kan välja att gå en Alphakurs online. Vi använder oss av Zoom och lyssnar på ett föredrag och samtalar om det via våra skärmar. En fantastisk möjlighet du skall ta vara på nu när kalendern är tom för många av oss! Vi startar den 4e mars, välkommen med!

Vill du anmäla dig eller veta mer? Kontakta John Eidering.