Alpha

”Se jag står vid dörren och bultar. Om någon hör min röst och öppnar dörren skall jag gå in till honom och äta med honom och han med mig.” – Jesus

Alpha är en grundkurs i kristen tro och vänder sig till dig som vill veta mer om vad den kristna tron betyder eller helt enkelt bara är allmänt nyfiken på frågorna om Gud, Jesus och kyrkan.

Vad är meningen med livet? Vart kommer jag ifrån? Vad händer när man dör? Alpha är ett koncept som finns över hela världen och är ett sammanhang där du får möjlighet att utforska de stora existentiella frågorna. Vi äter mat, får lyssna till ett föredrag och får samtala i smågrupp över dagens tema. Varje termin anordnar vi en Alphakurs som innehåller ett antal kurskvällar och en heldag.

Under våren 2021 håller vi en Alphakurs online där vi både tittar på föredragen och har gruppsamtalet hemifrån där vi finns vid våra skärmar. Detta är en fantastisk möjlighet och samtalet och gemenskapen kan bli minst lika bra som om man ses på plats i någon lokal.
Hur det blir efter sommaren 2021 återkommer vi om, men håll utkik på vår hemsida och våra sociala medier för att få info om på vilket sätt Alphakursen hålls då!

Vill du anmäla dig eller veta mer? Kontakta John Eidering.