Alpha

”Se jag står vid dörren och bultar. Om någon hör min röst och öppnar dörren skall jag gå in till honom och äta med honom och han med mig.” – Jesus

Alpha är en grundkurs i kristen tro och vänder sig till dig som vill veta mer om vad den kristna tron betyder eller helt enkelt bara är allmänt nyfiken på frågorna om Gud, Jesus och kyrkan.

Vad är meningen med livet? Vart kommer jag ifrån? Vad händer när man dör? Alpha är ett koncept som finns över hela världen och är ett sammanhang där du får möjlighet att utforska de stora existentiella frågorna. Vi äter mat, får lyssna till ett föredrag och får samtala i smågrupp över dagens tema. Varje termin anordnar vi en Alphakurs som innehåller ett antal kurskvällar och en heldag.

Klicka här så ser du en reklamfilm för Alpha!

Under våren 2024 startar vår Alphakurs den 4 april och är sex torsdagar mellan kl 19-21. Denna terminen gör vi en fortsättnings-Alpha, det vill säga tar upp en del ämnen som är lite mer fördjupande i tron jämfört med de allra mest grundläggande ämnena. Bjud med en vän, eller kom själv och var med på intressanta och viktiga kvällar! Vill du veta mer så maila till John Eidering.