Barn & unga

”Låt barnen komma till mig och hindra dem inte” – Jesus

Vi vill vara en kyrka där barn och unga är viktiga och välkomna och får veta och uppleva att Jesus älskar dem. Oavsett vilken verksamhet du är en del av möts du av engagerade och hängivna ledare som bryr sig om dig och vill göra sitt bästa för att du skall trivas. Vårt barn- och ungdomsarbete drivs av Equmenia Vårgårda som är en egen förening. I Equmeniakyrkan Vårgårda finns något för alla unga, från de yngsta barnen till de unga vuxna!

Följ Equmenia Vårgårda på instagram @equmeniavargarda så får du mycket information om vad som händer och är på gång!

Söndax:
Under gudstjänsttid på söndagar firar barnen sin egen gudstjänst som har ett budskap om att Jesus lever och älskar varje människa. Programmet består av sånger, böner, gemenskap, drama, bibelberättelser, aktiviteter och olika kreativa inslag. Alla från 4-12 år är välkomna. För yngre barn finns ett lekrum där föräldrar kan delta i gudstjänsten via ljudlänk. Under hösten 2021 kommer Söndax till en början köra tre stycken söndagar som prov och sedan utvärdera hur man fortsätter. Vi startar söndag 19 september och kör den och två söndagar till.

Vill du veta mer? Kontakta Mikael Kullingsjö.

Barnkör:
Under hösten 2021 satsar vi på att göra en barnmusikal för alla barn som går i 2an – 6an. Alla som vill är välkomna att vara med i höstens musikalprojekt, som innefattar många delar som sång, musik, dans, teater och rekvisita. Vi startar tisdagen den 28/9 kl.18:00 och övar 6 gånger, för att sedan framföra musikalen söndagen den 14/11 ,med generalrepetition den 13/11. Mer information får man vid första tillfället. Vi hoppas att just du vill vara med!

Vill du veta mer? Kontakta Marina Halén

Barngymnastik:
I Equmeniakyrkan Vårgårda tror vi att Gud gett oss möjligheten att röra på oss och använda våra kroppar, och ett sätt att göra det på är att vara med på vår gymnastik för barn. Välkommen till Kesbergsskolans gympahall för att ha roligt, träna gymnastik och lära känna Jesus mer. Under hösten 2021 startar barngymnastiken den 16 oktober och är sedan varannan lördag kl 10-10.45 (alltså på lördagar med veckonummer som är ojämna) och vi träffas utanför gymnastiksalen vid gamla Kesbergsskolan.

Vill du veta mer? Kontakta Emil Pettersson.

Scout:
Till scout är du som börjat 2:an välkommen. Vi träffas varje onsdag i kyrkan och är alltid ute om inte vädret är fullkomligt bedrövligt. Du får lära känna vem Jesus är, lära känna naturen och finnas i en härlig gemenskap med andra barn och ledare. Hösten 2021 börjar scout den 8 september kl 18.30 och första gången möts alla i Equmeniakyrkan.

Vill du veta mer? Kontakta scouterna via mail.

Tweenies:
Tweenies är en aktivitet för alla som går i 4an-6an. Man är välkommen kl 17.30-19.30 varannan fredag och vi äter kvällsmat, har något roligt program och tar tid för andakt med lovsång och bön. Hösten 2021 är Tweenies varannan fredag ojämna veckor och vi samlas 17.30 i Equmeniakyrkan, men håll även koll på Equmenia Vårgårdas instagram för mer info!

Vill du veta mer? Kontakta Ines Hakers.

After Eight:
Equmeniakyrkan Vårgårdas ungdomssamlingar på fredagskvällar och hit är alla som börjat 7:an välkomna. Kvällarna består av ett omväxlande program som är skräddarsytt för tonåringar. För info om programmet 2021 kolla in Equmenia Vårgårdas instagramkonto, men första gången vi ses är 10 sept kl 20.00 i Equmeniakyrkan!

Vill du veta mer? Kontakta Ines Hakers.

Bönegrupper:
Vill du växa i din tro på Jesus och lära känna honom mer så är att vara med i en bönegrupp ett bra tips. I en bönegrupp får du be och läsa bibeln tillsammans med andra, prata om livet och tron, och ha roligt med nya och gamla vänner.

Vill du veta mer? Kontakta Ines Hakers.

Unga Vuxna:
Vi vill vara en kyrka där du som är i äldre tonåren eller ung vuxen skall känna dig hemma. Vi vet att den här delen av livet är utmanande på många sätt. Kanske du börjar en utbildning, börjar jobba, eller funderar på att flytta till någon annan stad. Vi tror att Jesus vill vägleda och forma dig på ett tydligt sätt i den här perioden och därför vill vi uppmuntra dig lite extra. Vi har några samlingar per termin just för er och vi vill ännu mer anpassa församlingens övriga arbete för att det skall passa dig.

Vill du veta mer? Kontakta John Eidering.