Barn & unga

”Låt barnen komma till mig och hindra dem inte” – Jesus

Vi vill vara en kyrka där barn och unga är viktiga och välkomna och får veta och uppleva att Jesus älskar dem. Oavsett vilken verksamhet du är en del av möts du av engagerade och hängivna ledare som bryr sig om dig och vill göra sitt bästa för att du skall trivas. Vårt barn- och ungdomsarbete drivs av Equmenia Vårgårda som är en egen förening. I Equmeniakyrkan Vårgårda finns något för alla unga, från de yngsta barnen till de unga vuxna!

Söndax:
Under gudstjänsttid på söndagar firar barnen sin egen gudstjänst som har ett budskap om att Jesus lever och älskar varje människa. Programmet består av sånger, böner, gemenskap, drama, bibelberättelser, aktiviteter och olika kreativa inslag. Alla från 4-12 år är välkomna. För yngre barn finns ett lekrum där föräldrar kan delta i gudstjänsten via ljudlänk.

Vill du veta mer? Kontakta Mikael Kullingsjö.

Barnkör:
Equmeniakyrkan Vårgårda har två barnkörer, en för barn som är 4-9 år och en för barn 10-12 år. Alla barn är välkomna med att sjunga, oavsett om man tycker att man är bra på det eller inte. Sångerna har ett tydligt budskap om vem Jesus är och hur mycket han älskar varje människa. Emellanåt är barnen med och sjunger på gudstjänsten eller i andra sammanhang.

Vill du veta mer? Kontakta Josefin Roos.

Barngymnastik:
I Equmeniakyrkan Vårgårda tror vi att Gud gett oss möjligheten att röra på oss och använda våra kroppar, och ett sätt att göra det på är att vara med på vår gymnastik för barn. Välkommen till Kesbergsskolans gympahall för att ha roligt, träna gymnastik och lära känna Jesus mer. Under hösten 2020 är barngymnastiken varannan lördag kl 10-10.45 med start den 12 september (alltså på lördagar med veckonummer som är ojämna).

Vill du veta mer? Kontakta Emil Pettersson.

Scout:
Till scout är du som börjat 2:an välkommen. Vi träffas varje onsdag i kyrkan och är alltid ute om inte vädret är fullkomligt bedrövligt. Du får lära känna vem Jesus är, lära känna naturen och finnas i en härlig gemenskap med andra barn och ledare.

Vill du veta mer? Kontakta Alice Olsson.

After Eight:
Equmeniakyrkan Vårgårdas ungdomssamlingar på fredagskvällar och hit är alla som börjat 7:an välkomna. Kvällarna består av ett omväxlande program som är skräddarsytt för tonåringar.

Vill du veta mer? Kontakta Ines Hakers.

Bönegrupper:
Vill du växa i din tro på Jesus och lära känna honom mer så är att vara med i en bönegrupp ett bra tips. I en bönegrupp får du be och läsa bibeln tillsammans med andra, prata om livet och tron, och ha roligt med nya och gamla vänner.

Vill du veta mer? Kontakta Ines Hakers.

Unga Vuxna:
Vi vill vara en kyrka där du som är i äldre tonåren eller ung vuxen skall känna dig hemma. Vi vet att den här delen av livet är utmanande på många sätt. Kanske du börjar en utbildning, börjar jobba, eller funderar på att flytta till någon annan stad. Vi tror att Jesus vill vägleda och forma dig på ett tydligt sätt i den här perioden och därför vill vi uppmuntra dig lite extra. Vi har några samlingar per termin just för er och vi vill ännu mer anpassa församlingens övriga arbete för att det skall passa dig.

Vill du veta mer? Kontakta Maria Hammar.