Barn & unga

”Låt barnen komma till mig och hindra dem inte” – Jesus

Vi vill vara en kyrka där barn och unga är viktiga och välkomna och får veta och uppleva att Jesus älskar dem. Oavsett vilken verksamhet du är en del av möts du av engagerade och hängivna ledare som bryr sig om dig och vill göra sitt bästa för att du skall trivas. Vårt barn- och ungdomsarbete drivs av Equmenia Vårgårda som är en egen förening. I Equmeniakyrkan Vårgårda finns något för alla unga, från de yngsta barnen till de unga vuxna!

Följ Equmenia Vårgårda på instagram @equmeniavargarda så får du mycket information om vad som händer och är på gång!

Söndax:
Under gudstjänsttid på söndagar firar barnen sin egen gudstjänst som har ett budskap om att Jesus lever och älskar varje människa. Programmet består av sånger, böner, gemenskap, drama, bibelberättelser, aktiviteter och olika kreativa inslag. Alla från 4-12 år är välkomna. För yngre barn finns ett lekrum där föräldrar kan delta i gudstjänsten via ljudlänk.

Vill du veta mer? Kontakta Mikael Kullingsjö.

Barnkör:
Barnkören är ingen stående verksamhet utan sker i satsningar och projekt. Än så länge är inget bestämt för vårterminen 2024, men håll utkik på våra sociala medier så kommer mer info där.

Vill du veta mer? Kontakta Marina Halén

Barngymnastik:
I Equmeniakyrkan Vårgårda tror vi att Gud gett oss möjligheten att röra på oss och använda våra kroppar, och ett sätt att göra det på är att vara med på vår gymnastik för barn. Välkommen att ha roligt, träna gymnastik och lära känna Jesus mer. Vi ses varannan lördag kl 10-10.45 och vi träffas i gympahallen på Fridhemsskolan och vi startar vårterminen 2024 den 20 januari.

Vill du veta mer? Kontakta Emil Pettersson.

Scout:
Till scout är du som börjat 2:an välkommen, och vårterminen 2024 startar onsdag 31 januari kl 18.00. Vi träffas varje onsdag i kyrkan och är alltid ute om inte vädret är fullkomligt bedrövligt. Du får lära känna vem Jesus är, lära känna naturen och finnas i en härlig gemenskap med andra barn och ledare..

Vill du veta mer? Kontakta scouterna via mail.

Tweenies:
Tweenies är en aktivitet för alla som går i 4an-6an. Man är välkommen kl 17.30-19.30 varannan fredag och vi äter kvällsmat, har något roligt program och tar tid för andakt med lovsång och bön. Terminen är i full gång och följ oss på @equmeniavargarda på instagram så får du info om vad som händer!

Vill du veta mer? Kontakta John Eidering.

After Eight:
Equmeniakyrkan Vårgårdas ungdomssamlingar på fredagskvällar och hit är alla som börjat 7:an välkomna. Kvällarna består av ett omväxlande program som är skräddarsytt för tonåringar. För info om programmet våren 2024 kolla in Equmenia Vårgårdas instagramkonto, men du är välkommen varje fredag kl 20.00.

Vill du veta mer? Kontakta Ludvig Gustafsson eller Adam Norberg.

Unga Vuxna:
Vi vill vara en kyrka där du som är i äldre tonåren eller ung vuxen skall känna dig hemma. Vi vet att den här delen av livet är utmanande på många sätt. Kanske du börjar en utbildning, börjar jobba, eller funderar på att flytta till någon annan stad. Vi tror att Jesus vill vägleda och forma dig på ett tydligt sätt i den här perioden och därför vill vi uppmuntra dig lite extra. Vi har några samlingar per termin just för er och vi vill ännu mer anpassa församlingens övriga arbete för att det skall passa dig.

Vill du veta mer? Kontakta Adam Norberg.