Socialt

”Vad ni har gjort för någon av dessa minsta som är minabröder, det har ni gjort för mig.” – Jesus

Att hjälpa utsatta människor är ett av kyrkans många uppdrag och det är ett uppdrag vi i Equmeniakyrkan Vårgårda vill ta på stort allvar.

Vi har möjlighet att hjälpa människor som har det tufft socialt genom matcheckar och inköp av kläder och annat på Hjulet. Är du i behov av hjälp eller vet du någon som behöver hjälp? Tveka inte att höra av dig till oss.

Vi erbjuder även samtalsstöd för dig som känner att du är i behov av själavård eller någon att prata med. Våra pastorer har tystnadsplikt och är utbildade i själavård. Vill du ha någon att prata med så vänd dig till någon av våra pastorer. Du hittar kontaktuppgifter här.

Tillsammans med fyra andra församlingar samt PMU är vi med och driver Second Hand-butiken Hjulet i Vårgårda. Intäkterna går delvis till olika hjälpinsatser i andra länder som församlingarna och PMU är engagerade i, men intäkterna blir även till hjälp för människor i Vårgårda som är i behov av den. Vill du veta mer om Hjulet kan du läsa här.

Tillsammans med flera andra församlingar är vi huvudman för Hela Människans arbete i Vårgårda. Det är ett arbete som vänder sig till unga som rör sig i samhället och som eventuellt kan finnas i riskzoner för olika problem. Varje fredagskväll finns Hela Människans med sin husbil på Murartorget i Vårgårda för att möta ungdomar och vara med och skapa en trygg miljö i vårt samhälle. Då finns det både anställda och volontärer från Hela Människan på plats. Vill du engagera dig i detta viktiga arbete är du varmt välkommen med!

Vill du veta mer om församlingens sociala och diakonala arbete? Kontakta John Eidering.