Hoppfullt!

HOPPFULLT!

Jag har en tavla på min vägg. Jag är förtjust i den, inte för att den är vacker, men för att den väcker hopp. Den föreställer ett förfallet bostadskvarter (förmodligen i en förort till Moskva). Det syns att det har regnat. De mörkblå husen speglar sig i den ojämna kullerstenen. En blytung hösthimmel trycker över taken. I ett av husen lyser ett varmt gult sken ur tre fönster. Jag hör musiken och rösterna, skratten… Den tunga dagen till trots har dom samlats. Dom är tillsammans och gör hela bilden av tillvaron hoppfull!

Vilka är dom? Det vet jag inte. Men det är människor. Det kanske är en kyrka, en gemenskap som vet att livet har segrat och att Gud är ljus och inget mörker finns i Honom!

Jag önskar att Gräfsnäskyrkan skall få dela ljuset från himlen, hoppet bortom de mörka molnen. Att kyrkan får vara en plats där samtalen och alla frågorna får ta plats, tillsammans med musik och skratt. I programmet ser du mötestider för gudstjänster och samtalskvällar. Kom! Hör av dig för personliga möten och samtal. Pastorns mobilnummer finner du här på hemsidan. Han har tystnadsplikt och inbjuder till förtroligt samtal. Men mötet kan också ske på torget. På Bjärkedagen finns församling och ungdomsorganisation representerad. Tillsammans med andra kyrkor serveras pannkakor och samtal på fredagskvällar, jämna veckor, på torget.

Sommartiden var ljus och öppen för många möten. Hoppas att du fick del av detta. När hösten närmar sig så finns det en risk att vi stänger om oss och blir mer ensamma. Låt oss hjälpa varandra till goda möten hemma hos varandra, i kyrkan eller andra offentliga lokaler. Då kan växtprocesser fortsätta att trotsa mörker och kyla. Jag hoppas på mer än tre varma fönster…

Gräfsnäskyrkan fortsätter att fundera på och planera för att växa som hus. Ett växthus med plats för mycket liv. En projektgrupp arbetar hoppfullt med olika byggplaner. Det lyser i fönstret…

Men viktigast är att få vara delaktig i en gemenskap, få betyda något (även om man är lite fyrkantig) – som en levande sten i ett husbygge. Det är att vara kyrka.

Ef.2:19 Alltså är ni inte längre gäster och främlingar utan äger samma medborgarskap som de heliga och har ert hem hos Gud. 20Ni har fogats in i den byggnad som har apostlarna och profeterna till grund och Kristus Jesus själv till hörnsten. 21Genom honom hålls hela byggnaden ihop och växer upp till ett heligt tempel i Herren; 22genom honom fogas också ni samman till en andlig boning åt Gud.

Låter det pretentiöst?! Men, här är det inte projektgruppen som håller i trådarna. Här är det någon större:

Hebr. 3:4 Varje hus har en byggmästare, men den som har byggt allt är Gud. – – – Och hans hus är vi, så länge vi behåller den frimodighet och stolthet som vårt hopp ger oss.

Hoppet är viktigt! Välkommen att vara med och hoppas! Det hörs musik från ett fönster…

/ BERTIL CARLSSON, pastor