Hälsning från equmenia

Matlagning över öppen eld

Snart drar barn- och ungdomsverksamheten igång igen i Gräfsnäskyrkan.
Spårarscout tisdag 8 september kl. 18.00-19.30.
Scout måndag 7 september kl. 18.00-19.30.
Tonår fredag 28 augusti kl. 19.00-23.00.
Det finns mer lördag 5 september

Glimtar från vårterminen

Scouterna planerade vårterminen i början på januari, och som vanligt var vi hoppfulla inför allt som skulle hända. Scoutkvällar med alla övningar och aktiviteter, auktion med equmenia, valborg, gudstjänst för alla åldrar, lägerplanering och läger.
Vi började terminen med korvgrillning, levande tipspromenad, patrull, mörkerspårning och pyssel med miljötänk på scoutkvällarna.

Sedan kom Covid-19 och vi blev först tveksamma om vi skulle våga hålla igång scout. Vi höll upp en måndag men sedan bestämde vi oss för att fortsätta scout, med förutsättningen att alla är friska och att vi måste vara ute. Detta efter att vi fört kloka överläggningar med equmenia. Så vi har fortsatt, det har varit patrull där ”myrstackarna” tränat på yxa, såg och kniv, så de kan få dessa märken. Bertil och Jonas var på besök, scouterna fick göra sketcher på berättelser i påskens budskap.
Patrullen ”björkarna” höll i en kväll där de också hade en sketch och olika lekar. Det röjdes i scoutförrådet en gång. Vi har haft en cykelorientering och sista gången blev det långpromenad i skogen till Kvarnabo, där vi fikade vid sjöstranden.

Det känns ju väldigt konstigt då vi inte kunnat genomföra de stora samlingarna auktion med equmenia, valborg och gudstjänst för alla åldrar. Scouterna hade hoppats på läger och vad hjälpte det att säga: ”vi kan inte ha läger”. De förstod men tyckte det var tråkigt. Men nu i augusti sätter scoutledarna sig ner och planerar höstterminen. Vi både hoppas och tror att vi kan genomföra scoutkvällar som vanligt. Vi hoppas innerligt att vi kan genomföra kämpalek och hajk i början på oktober. Om allt går som det bör så startar höstterminen måndag den 7:e september 18:00.

Så måste vi säga varmt och djupt tack till Gunilla, som nu i vår slutade som scoutledare. Tack för all kunskap, klokhet och hängivenhet. Vi har redan börjat söka minst en ny ledare. Har du något tips eller känner någon som vill, så låt oss få veta det. Vi hoppas att vi ses!

Tonår har under våren bl.a. bakat tårtor och pizza. En kväll släckte vi ner hela kyrkan och lekte ”Underground church”, en uppskattad lek. Vi har även haft fotojakt, brännboll i kuperad terräng och Kalle Kaos.

Det finns mer har under våren kört på som vanligt, trots Corona, och samlat våra ungdomar varannan lördag. Det har känts viktigt att fortsätta ses då många av ungdomarna går på gymnasiet och därför har studerat hemifrån de senaste månaderna. Vi har haft många bra samtal om Gud och livet och varje tillfälle har avslutats med en runda då de som vill fått berätta hur de mår samt lyft fram böneämnen. Det har känts meningsfullt att sedan be tillsammans för böneämnena.

Under sommaren har vi haft ett uppehåll och kommer att dra igång igen 5 september. Förhoppningsvis får vi då även välkomna några av årets konfirmander till Det Finns Mer!