Scout

Equmenias scoutkår i Hässleholm bedriver sin verksamhet på Tormesgården i Tormestorp, på tisdagkvällar kl 18.00 till 19.30.

På scout lär vi oss om naturen, vi tränar på att använda kniv och yxa på ett ordentligt och säkert sätt, vi provar på matlagning på olika sätt, grillar korv, går på spårning i skogen och tränar oss på att kunna plåstra om varandra. Kort sagt övar vi oss för att klara oss i skog och mark. Ibland arrangeras hajker med heldagsupplevelser och övernattning, då vi får använda det vi lärt oss på tisdagarna.

Utöver detta deltar vi någon gång per termin i gudstjänst på scouttema i Hässleholms Missionskyrka.Medverkan kan på olika sätt, med till exempel invigning av nya scouter eller märkesutdelning till äldre scouter som bevis på vad de lärt sig. Ibland spelar scouterna upp något drama.

Låter scouting som någonting för dig? Alla som 6 år eller äldre är välkomna att prova på! För mer information kontaktar ni kårchef Daniel Götborg på 070-6501544. Alternativt dyker ni bara upp på Tormesgården i Tormestorp nästa tisdagkväll.

Senaste terminsprogrammet hittar ni under Terminsprogram.

För mer information om Equmenias rikstäckande scoutverksamhet rekommenderas ett besök på Equmeniascouts hemsida.