Tomas Sjödin föreläste i Missionskyrkan 4/4

Observera

Denna text publicerades första gången den 5 april, 2017. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Tomas-s_ce_0006

Tomas Sjödin är pastor, föreläsare och författare. Han har skrivit ett tiotal böcker, senast ”Det är mycket man inte måste” och bästsäljaren ”Det händer när du vilar”. För många radiolyssnare har han också blivit känd som återkommande värd för Sommar och Vinter i P1. Tomas bor i Säve utanför Göteborg tillsammans med sin fru Lotta.

För en nästan fullsatt kyrka berättade han bl a om sin namne lärjungen Tomas, som betyder tvilling. Vem hans tvillingsyskon var vet vi inte från Bibeln. Han/hon nämns aldrig, men vår föreläsares tolkning är att vi kan sätta in oss själva i tvillingens ställe. Där kan vi känna igen oss som de ambivalentas broder och realisternas namne.

Detta finns bl a att läsa i boken ”Den som hittar sin plats tar ingen annans”, skriven under 2016.  Boken fanns också att köpa under tiden som det bjöds på kaffe/te och kvällssmörgås.