Publicerat 

Tonår/sport

Mest för dig som är tonåring.

Vi kommer att träffas på fredagar.

Kolla i kalendern vilka dagar vi har öppet.

Kl 20.00 träffas vi i idrottshallen på Utsikten och sedan går vi till Equmeniakyrkan för att fika och ha en andakt.

Undrar du som förälder över något så följ gärna med din tonåring och ställ dina frågor.
Välkomna!
Tonår under 2016

Under våren startade vi upp med idrott på tonår. Vi träffas vid åtta och börjar med fika. Det blir ett tillfälle att prata med ungdomarna kring en enkel macka. Därefter har vi gått till Utsikten och spelat innebandy eller volleyboll. Vid tio har vi lagom trötta, lagom svettiga avslutat med andakt och bön på tjocka mattan. Under våren hade vi två tillfällen och under hösten fem. Någon gång spelade vi rundpingis i kyrkan istället. Det är roligt att se när man blir överlycklig av att lyckas ta sig till final.

Glädjen sprider sig. Vi har varit mellan 10-20 deltagare med blandade nationaliteter. Vi har varit ett gäng ledare som hjälpts åt med fika, aktivitet o andakt

Kristofer, Katarina, Lena, Per

Ungdomsgrupp/Källan 2016

Under våren 2016 har tonårsgruppen haft gemensam verksamhet med Källan, ungdomsgruppen i Pingstkyrkan. Vi provade denna våren att varva mellan vanliga samlingar i kyrkorna och så kallade ”hemma hos”-kvällar, där olika familjer bjöd gruppen hem till myskvällar hemma hos sig, och där familjerna stod för både program, mat och andakt. Vi arrangerade också en slalomresa till Sunne, där 11 ungdomar deltog. Församlingens konfirmandundervisning låg ofta i anslutning till samlingarna, på så vis att sista del av undervisningen gick över i första del av tonårskvällarna.

Vårens samlingar avslutades med grillkväll hos familjen Cosgrove.

Under hösten delades ansvaret för ungdomskvällar mellan kyrkorna, så att Pingstförsamlingen ansvarade för Källan och Missionsförsamlingen för Tonår med Sport. Mer om detta under egen punkt.

Under hösten har alla Dals-Eds församlingar ansvarat för ett gemensamt ungdomsarbete efter skoltid på fredagar. Tanken var att det skulle anpassas ÅK 7-9, det visade sig efterhand att intresset fanns bland ungdomar i ÅK 6-8, med huvudvikten på ÅK 7. Vi har haft Missionskyrkan som bas, men ledare från både Missionskyrkan, Pingstkyrkan och Svenska Kyrkan har haft ansvaret för det hela. Det var ett glatt gäng på mellan 7-12 ungdomar har mötts varje fredag till fika, lek och skoj, med avslutande andakt.

Då det visade sig att det kom bli ledarbrist under våren bestämdes att lägga arbetet på is en termin, samt försöka slussa ungdomarna in i andra grupper under våren.

/Cecilie B.S. Larsen

Detta gjorde vi 2015

Tonårsarbetet har även under 2015 varit gemensamt med Pingstkyrkan. Samlingarna kallas för ”Källan” och varit fördelade mellan Pingstkyrkan och Missionskyrkan.

Det har varit lite varierande program på kvällarna. T e x ”Häng och gemenskap”, sport i Utsiktenhallen och en kväll var vi i Brålanda på ”GPS” Ungdomsmöte.

Det har under året varit två ungdomsmöten i Pingstkyrkan. På det första var det Lennart Fjell som talade och på det andra var det Leif Holmqvist. Det har varit ett gemensamt ansvar mellan församlingarna gällande fika och aktiviteter. Samlingarna har alltid haft en god stund med andakt/undervisning. Vi ät tacksamma att vi kan göra denna gemensamma satsning och tackar Pingstkyrkan för deras stora engagemang och vilja till detta arbete.

Vi hoppas på ett fortsatt arbete  och att Gud leder oss på rätta vägar så att ungdomarna finner det angeläget att komma på dessa samlingar och förhoppningsvis får en personlig relation med Jesus.

Tonårsledarna

Detta gjorde vi 2014

Tonårsgruppen har under 2014 berört ca 20 ungdomar som möts i olikt antal ungefär varannan lördag under vårterminen, och varje fredag under höstterminen. Under vårterminen fortsatte samarbete med organisationen Reto. Kvällarna har bestått av film, spel, bordtennis matlagning, pyssel och andakter. Under våren fick vi till en slalomresa till Sunne, 15 ungdomar + ett gäng ledare var med på resan. Vi hann också med en övernattning på våren, och vi avslutade med kyrkans påskfest. En gång var vi också i bollhallen och spelade fotboll.

Under hösten startade vi ett samarbete med pingstkyrkans ungdomsverksamhet ”källan”, och bytte dag till fredag. Vi varvade varannan vecka i pingstkyrkan och Missionskyrkan. ordnade vi ochså en övernattning i kyrkan, där 17 ungdomar var med. Igen har kvällarna bestått av film, spel, bordtennis, matlagning, pyssel och andakter. En övernattning i Pingstkyrkan blev det också, och vi avslutade med badresa till Vänersborg 20.december, 16 ungdomar och 4 ledare åkte iväg.

I augusti hade församlingen för tredje gång i rad besök av Continental Singers, som vanligt en positiv upplevelse. Denna gången kom gruppen ganska sent, så konserten hamnade tyvärr mitt i skolstart och det fanns mycket annat att tänka på. Det är kanske något att tänka på till en annan gång.

För Tonår,

Cecilie B.S. Larsen

Detta gjorde vi 2012

Under våren 2012 var det svårt att samlas för tonårskvällar, men några samlingar blev det, med filmkväll, spelkväll och några resor till Vision21 i Bengtsfors. Den planerade skidresan uteblev p.g.a. för lågt deltagarantal.

I april arrangerade vi för andra gången Wow21, men tyvärr krockade detta med andra arrangemang i Ed, så deltagarantalet var lågt.

På vårens marknadskväll var kyrkan öppen, det fanns café och möjligheter att spela spel, men också bara sitta och prata med någon vuxen för den som behövde det.

I augusti hade församlingen besök av Continental Singers, en positiv upplevelse som vi gärna återupprepar.

Höstens tonårsverksamhet var ganska låg, beroende på att tonårsledaren var uthyrd till Svenska Kyrkan i Ed för konfirmandundervisning. Dock deltog 7-8 tonåringar från Ed och Bengtsfors på Ny Generation:s båtkonferens Båten då färden gick Stockholm – Åbo tur och retur i november. Tack vare att Tone Abrahamsson tryggt och säkert körde Toyotabussen och också tog ansvar för våra ungdomar på båten fick de vara med om historiens första kristna båt – konferens med omkring 2000 deltagare. Där bjöds Gudstjänster, undervisning och konserter ett helt dygn i sträck!! En oförglömlig upplevelse.