Sommarhälsning från pastor Berit Scott

 Kära vänner!

Jag vill sända er i församlingen en liten sommarhälsning innan jag snart tar några veckors semester. 

Jag önskar er alla en riktigt fin sommar. För många av oss så blir inte sommaren som vi hade planerat och önskat, men den kan ju bli bra ändå.

Jag hade sett fram emot att få vara på konferens i sommar och jag vet att flera här från Ed brukar åka till Hönökonferensen. Nu blir det ingen Hönökonferens, och inte många andra konferenser heller, eller i alla fall inte som vanligt. En del kommer att sända via webben, men det blir ju inte på samma sätt…. Jag funderade lite på vad det  är jag längtar mest efter när det gäller att få åka på konferens och kom fram till att en  av de saker jag saknar allra mest är att få vara med och sjunga när flera hundra sjunger samtidigt. Det är något speciellt att få lovsjunga så många tillsammans. Bra undervisning kan vi få via nätet och vi har många bra böcker med fin undervisning (passa på att läsa nu i sommar!), men att lovsjunga Gud tillsammans med många andra, det är något jag ibland längtar efter.  Det är också speciellt när man är många som ber tillsammans och när människor söker sig till förbön. Att få uppleva den Gudsnärvaro som jag fått uppleva sådana gånger är så starkt. 

Men så går tankarna vidare. I Bibeln så kan vi läsa att Jesus är med oss vare sig vi är två eller tre, eller hur många vi nu är. ”Där två eller tre är samlade i mitt namn, där är jag mitt ibland dem.”, säger Han. Jesus är inte mer eller mindre närvarande beroende på hur många vi är. 

I dessa coronatider så får vi inte samlas hur många som helst, men för Jesus, så spelar just det ingen roll, Han är där i alla fall även om vi inte är så många.

Jesus säger ju också att vi ska gå in i vår kammare och be. Då är vi ensamma med Gud. Då vill Han möta oss där.

Jag tror att vi är många som längtar efter att vi ska kunna mötas som förr i kyrkan. Och vi hoppas att vi efter sommaren ska kunna mötas. MEN Gud är där och hos dig där hemma, vare sig vi är ensamma, några stycken eller många.

Vi får komma inför Honom, be, tillbe och lovsjunga Honom vare sig vi är ensamma eller flera. 

Låt detta få bli till uppmuntran för dig denna sommar. Jesus är med dig i din ensamhet, eller där du är tillsammans med andra. Hans löfte gäller också denna sommar: ”Jag är med er alla dagar till tidens slut.”

Ett Bibelord som avslutning på denna lilla sommarhälsning:

”Må nu hoppets Gud fylla er med all glädje och frid i tron, så att ni överflödar i hoppet genom den helige Andes kraft.

                                        Rom 15:13

Önskar dig en välsignad sommar var du än är.

Varma hälsningar

Berit Scott, pastor i Equmeniakyrkan, Dals Ed

Ps

Gudstjänsterna i sommar blir enligt följande:

21/6 i Pingstkyrkan, 

28/6 i Equmeniakyrkan, 

5/7 i Pingstkyrkan, 

12/7 i Equmeniakyrkan, 

19/7 i Luthagårdskyrkan, 

26/7 i Equmeniakyrkan, 

2/8 i Pingstkyrkan