Hösthälsning från pastor Berit Scott

Jag hoppas att Du haft en fin sommar trots alla restriktioner på grund av coronaviruset. Det har varit en annorlunda sommar på flera sätt för många av oss.

För min del så blev sommaren inte som jag hade tänkt mig, men ibland är det ju så, saker händer som man inte direkt hade planerat. Till exempel så fick jag akut operera ett öga på grund av näthinneavlossning och blev därmed sjukskriven en tid. När jag så börjat arbeta igen så kom en hosta som gjorde mig sjukskriven igen. Det blev test för covid-19 och det blev lungröntgen. Covid-19 ska det i alla fall inte vara, så nu är jag igång och jobbar igen.

Och nu har hösten börjat sitt intåg. Jag älskar alla färger vi kan njuta av denna tid på året. Det är så vackert. Visst har varje årstid sin skönhet! I vår trädgård så plockar vi plommon, äpplen och päron. Så mycket frukt!

Detta med frukt fascinerar mig. Tänk att ett träd kan bära så mycket frukt!

Och detta för mina tankar till Jesu undervisning i Johannes 15. Där talar Han om vinstocken. Så här säger Han i vers 5 till ex. ”Jag är vinstocken, ni är grenarna. Om någon förblir i mig och jag i honom, så bär Han rik frukt. …”

Tänk dig att jag skulle hugga av en av grenarna på vårt plommonträd, skulle den grenen bära frukt nästa år? Knappast. Grenen är beroende av att näringen från rötterna, stammen och ut i grenen flyter på för att kunna bära frukt.

På samma sätt är det för oss i vårt liv. Ska vi kunna bära den frukt som Bibeln talar om så måste vi vara kvar i stocken/stammen, Jesus.

Vilken sorts frukt talar då Jesus om? Ja, i Johannes 15 talar Jesus mycket om kärlek och om glädje. Detsamma nämner Paulus när han skriver till församlingen i Galatien.

”Andens frukt är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trohet, mildhet, självbehärskning.”

Tänk att du och jag kan få bära sådan frukt om vi förblir i Jesus! Trädet i sig kämpar inte för att bära frukt. Om allt fungerar som det ska, regn, sol, insekter osv. så bär trädet sin frukt i sin tid. Om vi förblir i Jesus genom bönen, bibelläsningen, gudstjänsten osv, så kommer vi också att bära frukt. Visst är det stort!

Och en sak till sist, det står inte frukter, utan frukt. Det är alltså inte så att någon av oss ska bära frukten glädje och någon annan frukten frid, nej, det är EN frukt som har alla dessa aspekter, alla dessa ”smaker” om Du vill. 

Låt oss alla förbli i Jesus som grenen i vinstocken så att människor i vår närhet kan få plocka denna frukt från var och en av oss. Då kommer människor att dras till Jesus!

Önskar Dig en fin höst!

Må Gud välsigna Dig rikligen!

Hälsningar Berit Scott

berit_scott@hotmail.com

0731-570917