Kära vänner!

Jag sätter mig vid datorn för att skriva några rader till Er och mina tankar går åt många olika håll. Det har hänt så mycket sedan förra våren…..

För ett år sedan så hade pandemin precis drabbat världen och vi hade bara börjat med alla dessa restriktioner som följt oss under året. Det har varit ett så annorlunda år, och då för ett år sedan så kunde väl ingen av oss tänka att detta skulle pågå under så lång tid….. och vi vet fortfarande inte när vi kan börja leva normalt igen. Någon menade att vi får finna oss i att det aldrig blir riktigt som förr, utan att vi kommer att få vänja oss vid det ”nya normala”, vad det nu kommer att bli.

Nu får vi ändå se fram emot att snart fira påsk. Vi kommer att sända ”Påsken i ord och ton” som Du kan ta del av via länk på vår hemsida, Equmeniakyrkan i Dals Eds hemsida. Jag hoppas att just Du har möjlighet att se den Gudstjänsten. Det känns verkligen märkligt att vi inte kan samlas till Gudstjänster som vi brukar nu i påsk… Men många kommer att medverka i denna påsksändning. Ta del av den och sprid den gärna.

Min bön är att Du ska få uppleva påskens budskap, att Jesus dog och uppstod, just för Dig! Att Du ska få uppleva att den uppståndne Kristus möter Dig just där Du befinner Dig denna påsk. Han är inte beroende av tid och rum. Han kan möta Dig och mig där vi befinner oss, om vi är ensamma i vårt hem, eller tillsammans med andra.

När jag skriver dessa rader så kan vi börja märka hur våren är på väg. Våren är hoppets årstid och vi får se fram emot när allt börjar blomma i våra trädgårdar och i dikesrenarna. I dag gick jag runt Lilla Le och njöt av solens strålar. Det var så vackert! Isen låg fortfarande men våren är ändå på väg och då kommer isen att smälta.

Ett Bibelord kom i mina tankar när jag tänker på detta, att isen smälter. Det står så här i Psaltaren, Psalm 147 vers 18: ”Han sänder sitt ord och det frusna smälter, han låter sin vind/Ande blåsa och vattnet strömmar”.

Guds Ord är så levande. När vi läser Bibeln, när vi lyssnar till Ordet, så kan det göra så mycket i vårt liv. Ordet kan smälta det som kanske är fruset i vårt liv. Kanske har det blivit, liksom kallt, där inne, när vi inte fått träffas och fira Gudstjänst tillsammans, eller vi inte fått mötas i hemmen som vi skulle vilja. Men Ordet, det kan Du lyssna till i Ditt hem, Du kan läsa det i Ditt hem, också. Ta det till Dig och låt det få bli vår där inne i hjärtat också!

Det får bli min hälsning till Dig denna gång.

Jag vill sluta med att önska Dig en fin vår, och en välsignad påskhögtid. Döden har inte sista ordet, Livet har segrat i och med Jesu död och uppståndelse. Han lever!! Glad påsk!

Hälsningar Berit Scott

0731-570917

berit_scott@hotmail.com

Hör gärna av Dig , ring, skicka sms eller mail.