Septemberbrev från pastor Åge

Så har det redan blivit september och jag måste erkänna att den här hösten fick inte helt den början jag hade önskat mig eller hade tänkt mig. Efter att jag föll omkull och skadade mig den 6 augusti tillbringade jag de fyra följande veckorna för det mesta hemma i fåtöljen i väntan på att sår och brott skulle läkas. Desto större är glädjen över att få sitta här på kontoret å få börja arbeta igen. 

Som ni förstår så blev det ett långt uppehåll för min del med tre veckors semester och fyra veckor sjukskrivning. Det har gjort att jag inte har kunnat ringa å grattulerat er som har fyllt år i sommar. Jag ber så mycket om ursäkt till er som inte har fått en hälsning från mig. Så då får jag överbringa ett stort GRATTIS till er här och nu 😊

Tisdag kväll förra vecka hade vi verksamhetsråd och la planer för den här hösten. Och jag känner stor förväntan och glädje över det som kommer den här hösten. Vi skall få känna på förväntan för vi har Gud med oss i det vi planerar och det vi gör. Då lyfts min och vår förväntan upp till en högre nivå än vad jag själv kan tänka mig. Då lyfts de upp på Guds nivå där det borde vara. 

Vi upplever och har varit med om en jobbig och osäker tid för vår värld det senaste åren. Sjukdomar och krig och hat fyller media var enda dag. Just nu önskar jag för vår församling och vårt samhälle att vi kan få vara en röst som får bära ut Guds uppmuntran och tröst till oss om att vi inte behöver vara rädda. Låt inte era hjärtan bli fyllda av ångest och oro. Men i stället ska vi få vända oss till vår Frälsare Jesus Kristus som har lovat oss tröst och hopp.

De här löftena har blivit min viloplats i alla livets skeenden. Jag behöver inte vara rädd fast jag kan bli det men jag får vila i Jesus tröst och hopp! Då blir det som jag försökte predika om nu på söndag att vi måsta vara lite som popcorn som behöver en värmebehandling för att poppa ut till det vi skulle vara. Närhet till vår Frälsare ger trygghet och frid. Här är det gott att vara.

I vår församling så vill vi hjälpa varandra till att må så bra som möjligt. Vi vill uppmuntra varandra genom gemenskap som är viktigt för oss. Som vi så ofta säger att vi är en gudstjänstfirande församling vilket betyder att vi firar gudstjänst och har gemenskap genom våra gudstjänster. Samtidigt som vi önskar att vara en synlig församling eller kyrka i vårt samhälle i den tiden som vi lever nu. 

Jag längtar efter att människor skall se vår församling som en trygg och säker plats att gå till. En plats där jag blir sedd och hörd. En plats där Jesus är tydligt närvarande i ord och handling. En plast där det finns utrymme för alla människor där vi inte sätter olika märkeslappar på varandra men där vi får möta varandra och nya människor med Jesu nåd och kärlek. 

I en tid med mycket nöd och på många sett en osäker och oviss framtid för många så möts vi av Jesu ord som säger ”Kom till mig och jag vill ge er vila!”(Matt 11:28)

Om du behöver prata eller bara vill komma in å dricka en kopp kaffe eller hälsa på så finns jag i kyrkan tisdag och onsdag från 10-17. Det finns också möjlighet för att vi kan gå avsides å prata oförstört om du önskar det.

Välkommen inom eller att höra av dig! 😊

Gud välsigne dig!

Med vänlig hälsning

Pastor Åge 😊

tel: 072 244 46 71