Språkcafe

Observera

Denna text publicerades första gången den 26 januari, 2016. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

 

 

Vi hoppas på att kunna dra igång ett språkcafe/mötesplats/läxläsning/undervisning på onsdagar mellan 14-16.

Lokal: missionskyrkan Östervåla

Målgrupp: de som går i förberedelseklass i Östervåla, andra som vill lära sig svenska

Vi tänker oss enkelt fika, spel, läxhjälp, samtal, ev. enklare undervisning med hjälp av böcker.

Inbjudan går ut genom affischer men framför allt genom kontakt med eleverna i skolan.

Vi behöver:

– 3-5 st ”ansvariga” som fungerar som lärare/samtalspartners. Det är bra om dessa kan vara med de flesta onsdagar, men man måste också få vara ledig. Denna grupp tar ansvar för ev. material och står för kontinuiteteten. Man måste inte vara utbildad lärare för att göra detta. När det gäller nyanlända är all språkträning bra språkträning… I den här gruppen kommer vi som jobbar i Missionskyrkan (Sara och Chrille) att ingå.

– Ett antal personer som kan hjälpa till några tillfällen i vår. Fixa fika, hälsa välkommen, umgås, prata svenska, hjälpa till med läxor. ALLA kan göra detta, det vore kul om det kom både äldre och yngre.

Det här är en verklig möjlighet att göra skillnad. Språket och de personliga kontakterna är avgörande faktorer när det gäller integration. Men för att det ska fungera måste vi bli ett gäng som ställer upp så att det inte blir så jobbigt för någon och att våra nyanlända kan få chansen att lära känna fler i vårt samhälle.

Fundera vad du vill göra, prata med andra och hör av er snarast till mig så att jag kan sammanställa!

Allt gott till er!

 

Sara Löfstedt: <sara.lofstedt@equmeniakyrkan.se>

/ Sara Löfstedt