Vi välkomnar vår nya pastor Samuel Wångehag

Observera

Denna text publicerades första gången den 7 augusti, 2018. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Från och med måndagen den 17e september har vi den stora glädjen att få välkomna vår nya pastor Samuel Wångehag till Equmeniakyrkan Östervåla.

Samuel har en bakgrund och erfarenheter som passar väldigt väl till de behov som vi identifierat för vår församling och vi är oerhört glada för att Samuel valt att acceptera vår förfrågan om pastor och församlingsföreståndare. Samuel är både en duktig förkunnare, församlingsledare och drivs dessutom av utåtriktad verksamhet där vi på olika sätt kan få möta människor utanför vår församling.

Vi ser verkligen fram emot att få välkomna Samuel som föreståndare till vår församling och att få arbeta tillsammans med honom i många år framöver.

/Johannes Åverling

 

Wångehag-Samuel-2-1

Jag heter Samuel Wångehag och jag ser med glädje fram emot att börja som ny pastor i Östervåla i september.

Det känns som en stor förmån för mig att få bli välkomnad till Equmeniakyrkan Östervåla, och tillsammans med hela församlingen vill jag nu vara med och bygga Guds rike och verka för att evangeliet ska få utrymme att visa sin underbara kraft.

Om jag ska beskriva mig själv så är jag en levnadsglad smålänning med stort intresse för sport, historia, litteratur och att följa med i vad som händer i samhället, både i Sverige och utomlands. Sommartid tillbringar jag gärna så mycket tid som möjligt vid kusten i Blekinge, där min familj har ett sommarställe.

När jag var tonåring och bodde i Småland så väcktes en längtan att lära känna Gud, läsa Bibeln, studera teologi och dela med mig av detta till andra. Detta har följt mig genom livet och på olika vägar har nu denna längtan, eller man kanske kan säga ”kallelse”, fört mig till Östervåla.

För några år sedan upplevde jag att det fanns en djupare längtan att få vara med och arbeta för Guds rike och att få betjäna människor med Guds ord. Då bestämde jag mig att utbilda mig till pastor i Equmeniakyrkan.

De senaste fem åren har jag varit pastor i Sigtuna Baptistförsamling och dessförinnan arbetade jag tre år i Uppsala Baptistförsamling.

/Samuel Wångehag