Barn som leker

Barn och unga

Scouterna i Salem, Älvdalen

SCOUTER – VI FÅR HA TÅLAMOD ETT TAG TILL!

På grund av det allvarliga läget med smittspridning i kommunen har vi bestämt att skjuta på starten för vår scouttermin ännu ett tag. Vi hoppas att vi kan träffas 17 april vid Salem kl 10 – 15 för en härlig utedag med scoutaktiviteter, lekar, matlagning med mera. Nya och gamla scouter från årskurs 1 och uppåt är välkomna!

Scouter älskar att vara ute men tänk på kläder efter väder och ta gärna med lite extra ombyte i en ryggsäck.

Planerade gånger för vårterminen är 17/4, 8/5 och 12/6. Håll utkik efter mer information ifall vi måste ändra programmet igen.

Frågor? Ring Kersti 072-7211460 eller Mathilda 073-8412321

Naturligtvis följer vi rekommendationerna för fritidsaktiviteter. Folkhälsomyndigheten är tydliga med att fritidsaktiviteter är viktiga. Man måste dock genomföra dessa på ett säkert sätt, och det gäller självklart även vår verksamhet.

Sedan den 4 februari har Regeringen sagt att fritidsaktiviteter för barn födda 2002 och senare är okej, så länge de genomförs på ett säkert sätt som minimerar risk för smitta. Den 14 december 2020 uppdaterades Folkhälsomyndighetens allmänna råd, bland annat kring aktiviteter för barn födda 2004 och tidigare. Ska man genomföra fritidsaktiviteter för dessa barn bör man:

1. hålla avstånd till varandra

2. inte dela utrustning med varandra

3. när det är möjligt genomföra aktiviteten utomhus

4. undvika gemensamma omklädningsrum

5. resa till och från aktiviteten individuellt

6. utföra aktiviteten i mindre grupper

Som alltid är det av yttersta vikt att hålla god handhygien, undvika nära kontakt med sjuka människor samt att stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta andra.

Terminsavgiften för scouterna är 50 kr. Betalas in på pg. 796774-8. Ange scoutens namn och personnummer.
Scoutskjorta/tröja kan beställas på www. scoutshop.se (Halsduk, sölja och märken delas ut av kåren vid invigning) Vi får återbäring på alla köp om ni klickar på Älvdalens Baptisters Ungdom som er scoutförening.

Följ oss också på
Scout i Älvdalen på Facebook

Equmenia

Equmenia är Sveriges största kristna barn- och ungdomsorganisation. De står för all verksamhet för barn och unga i Equmeniakyrkan. Equmenia vill vara en organisation där barn och unga får växa i gemenskap med varandra och Jesus. Det är Equmenias grund och allt vi gör handlar om det. På tusen olika sätt.