Publicerat 

Barn och unga

EQUMENIA SÖDERHAMN

Församlingens arbete med barn och unga har anförtrotts åt Equmenia Söderhamn, som tidigare hette SMU i Söderhamn. Equmenia Söderhamn är en del av Equmenia, Sveriges största kristna barn- och ungdomsorganisation.

Äntligen tisdag! Matlagning, mat och vardagsgemenskap för alla åldrar. Vi träffas tisdagar udda veckor utom när Kantarellen har ledigt. Läs mer på Equmenia Söderhamns facebooksida.

Samordningsansvarig: Magnus Hjelmblom, 070 – 234 87 87

Kantarellen På tisdagar kl. 18.15 träffas barnkören Kantarellen i SMU-gården, Equmeniakyrkans ungdomslokal. Vi sjunger, leker och spelar teater.

Ansvarig ledare: Lars Nordqvist, 073-274 73 29

TisdagsChill Gemenskap och fika för dig som är ungefär 12 år och uppåt. Vi träffas tisdagar udda veckor i SMU-gården för att ’tisdags-chilla’. Vi smyger igång med drop-in från 18:30 och framåt, och håller på ungefär fram till 20:30. Läs mer på Equmenia Söderhamns facebooksida.

Ledare: Magnus Hjelmblom och Lars Nordqvist

Familjescout Scouting och friluftsliv för hela familjen. Vi leker, pratar och skrattar och lär oss mer om sånt som scouter behöver kunna, till exempel att klä sig rätt för friluftsliv, hantera kniv, yxa och såg, göra upp eld och laga mat ute i det fria. Läs mer på Equmenia Söderhamns facebooksida.

Samordningsansvarig: Eva Westerlund

Om oss Arbetet med barn och unga är en central del av en församlings liv och verksamhet. Många barn, tonåringar och föräldrar i Söderhamn har under årens lopp deltagit i babysång, sjungit i barnkör eller deltagit i scoutverksamhet arrangerad av SMU i Söderhamn. Många minns också FredagsFeber, en verksamhet som riktade sig till tonåringar i högstadieåldrarna och som under några år i slutet på 1980-talet varje fredagskväll samlade mängder av tonåringar.

År 2016 bytte föreningen namn till Equmenia Söderhamn. En bakgrund till namnändringen ges på Equmenias hemsida.

Om du vill veta mer om Equmenia Söderhamn, kontakta ansvarig ledare eller föreningens ordförande på adressen equmenia.soderhamn(at)gmail.com. Följ oss gärna på Facebook!

september 17, 2019
Equmenia Söderhamn har delat ett inlägg. Varför finns egentligen Equmenia Söderhamn? Jo, vi vill sprida hopp i vår stad och hela världen!Läs mer
september 2, 2019
Equmenia Söderhamn har delat ett inlägg. Vi som var på Prisma 2019 kommer att bära med oss lägret länge inom oss, men det skadar inte att få en liten påminnelse då och då.Läs mer
augusti 31, 2019
Jag antar att det händer dig också, då och då. Man läser en text och sedan kan man liksom inte komma förbi den. Jag läste en artikel i tisdags i Svenska Dagbladet som jag inteLäs mer
augusti 27, 2019
Nu går det bra att anmäla sig till årets riksstämma! ?equmenia.se/riksstamma Och de ? FEM FÖRSTA ? som anmäler sig får en liten Equmenia-present på posten! Riksstämman är Equmenias högsta beslutande organ. Där möts årligenLäs mer
Equmenia är Equmeniakyrkans barn- och ungdomsarbete. Equmenia har sin grund i den kristna tron och erbjuder barn och unga att upptäcka mer av vem Jesus är. Equmenia vill även lägga en grund för att tron på Jesus leder till handlingar som blir till välsignelse för andra. Det är därför som Equmenia finns till.

Equmenia består av cirka 400 lokala föreningar med 19 300 medlemmar över hela Sverige. Varje vecka träffas ledare, barn och ungdomar i en mängd olika aktiviteter som innebandyträningar, scoutkvällar och bönegrupper. Genom aktiviteterna kan Equmenia bli en plats där deltagarna blir sedda och får möjlighet att växa i gemenskap med varandra och Jesus.

Läs mer om Equmenia

Equmenia Söderhamn är en del av Equmenia Region Mitt.

Läs mer om Equmenia Region Mitt