En kyrka för hela livet

– där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen –

Välkommen hem!

Oavsett om du är ung eller gammal, kristen, icke-kristen eller osäker är du välkommen att vara med och delta i vår kyrka. Vi vill vara en kyrka för hela livet – där mötet med Jesus Kristus förvandlar – mig, dig och världen. Vi vill vara en kyrka utan väggar, en inkluderande gemenskap, en fristad här mitt i vår egen stad och till jordens yttersta gräns. Vår längtan är att du kan få upptäcka ett hem ibland oss i vår gemenskap.

Under rubriken ”Om oss” kan du bekanta dig lite mer med oss. Under rubriken ”Var med” hittar du ett och annat om vad vi har för oss och hur du kan vara med på många olika sätt.

Har du frågor eller vill du att vi kontaktar dig? Tveka inte att höra av dig!

Följ oss på Facebook Instagram

“Här finns vatten. Är det något som hindrar att jag blir döpt?” Svaret på den frågan är ganska säkert nej!

Vi har redan tre anmälda dopkandidater till nu på söndag, dopgudstjänst i Equmeniakyrkan kl. 11, och även plats för fler. Hör av dig om du också vill låta döpa dig. Och, oavsett vad, kom och var med och fira denna högtidsdag tillsammans! Varmt välkommen! 💦 ❤️ ⛪️

6 3

Imorgon samlas vi i Equmeniakyrkans trädgård kl. 11.00 till en härlig utegudstjänst i kyrkans trädgård (som vi ser till att ha avrundat innan vi överröstas av nationaldagsfirandet från Oscarsborg som börjar kl. 12 – sen fikar vi tillsammans ute!) Det blir sång och musik med Göran Westerlund och gitarren och Erik delar några tankar kring dopet denna den 1:a söndagen efter trefaldighet.

Den 11/7 har vi dessutom den stora glädjen att få bjuda in till dopgudstjänst i vår kyrka. Och vi har även plats för dig om du själv eller någon i din närhet önskar vandra dopets väg och på det sättet låta dig omfamnas av Guds öppna famn. (I vår fina och breda kyrka tillmötesgår vi både de riktigt små liksom de mindre små och alla däremellan, alla som på sin egen bekännelse vill låta döpa sig, liksom de föräldrar som önskar låta sina barn döpas in i Kristus.)

6 0

Äntligen! Vi konstaterar med glädje och lättnad att Folkhälsomyndigheten fr o m idag lyfter flera av de restriktioner vi levt med under det senaste året, och att vi, för första gången på riktigt länge, har den stora glädjen att få bjuda in till fysiska gudstjänster och fysiska samlingar!

Så här gör vi: nu på söndag kl. 11, samlas vi till "Kyrka utan väggar"-gudstjänst, en enkel och avskalad friluftsgudstjänst med nattvard, gemenskap och sång och musik i kyrkans trädgård tillsammans med bl a Erik Lennestål och Göran Westerlund. Vid dåligt väder flyttar vi in i kyrksalen. Efter gudstjänsten, oavsett väderlek, har vi möjlighet att samlas till kyrkfika i kyrkans trädgård. Även om de efterlängtade lättnaderna nu äntligen kommit, vill vi samtidigt påminna om att vi fortfarande måste hjälpas åt att vara försiktiga, hålla avstånd och respektera alla smittskyddsåtgärder vid alla fysiska samlingar. Mötesvärdar och ledare informerar om vad som gäller och hur vi hjälps åt på bästa sätt och fortsätter att följa alla de nu rådande restriktionerna för allas säkerhet.

7 0

Nu på torsdag blir Bibel, Bön och Bröd till Bibel, Bön, Bröd och Sol. Välkommen till kyrkans trädgård på torsdag kl. 10!

7 0

Imorgon är det pingst. Och varför kramas pastor Erik med hela den färgglada Barbapapafamiljen? Svar på i alla fall den frågan får du, kanske, i morgondagens pingst-Facebookgudstjänst. Väl mött på Facebook imorgon, pingstsöndag kl. 11.00. Flera barn från Söderhamns kulturskola medverkar också, liksom Kerstin och Sverker som sjunger in pingsten tillsammans med oss.

14 1

Välsigna, Gud, våra drömmar
lyft oss över tråkighetens mulna dagar
så att vi kan väsnas med dårar,
leka med barn,
gå på vatten
och flyga med änglar.
Amen.

12 0

Några sätt vi kan vara som Jesus

17 0

I våfflans tidevarv… och vill du grädda, äta våfflor och fira gudstjänst tillsammans, varför inte vara med på Zoomvåffelgudstjänst nu på söndag?

6 0

Nu på söndag, Marie Bebådelsedag, firar vi en spännande och annorlunda våffelgudstjänst tillsammans på håll. Du lagar din egen våffellagg, så gräddar vi våfflor tillsammans och så samlas kring bordet – en enda våffelsmet, en enda mänsklighet. Vi är alla delaktiga, Erik delar också några tankar och Miriam delar lite ljuva toner med oss alla, var och en framför sin skärm. Välkommen! Kom med på bit.ly/soderhamnEK eller ring in till 08-50 50 08 28, därefter 7829896758#, #. Väl mött!

5 1

Nu på söndag kl. 11 gästas vi av David och Linda Arwe i en hejdundrande Zoomgudstjänst. Det blir predikan, sång, musk, kanske rent av dans?!?! Det riskerar att bli hur bra som helst. Men det finns bara ett sätt att veta helt säkert — kom med på bit.ly/soderhamnEK eller ring in till 08-50 50 08 28, därefter 7829896758#, #. Väl mött!

8 0

Nu på söndag kan du följa Vasaloppet med gott samvete. Vi firar Zoomgudstjänst till kvällen kl. 18.00 istället, och vi gör det tillsammans med dalmasen, proffsskidåkaren och predikanten Hans-Ola Backelin. Kom med på bit.ly/soderhamnEK eller ring in till 08-50 50 08 28, därefter 7829896758#, #. Väl mött!

7 0

Nu på söndag samlas vi åter till Zoomgudstjänst kl. 11. Detaljerna om hur ser du i vanlig ordning i en av bilderna här intill (Zoomgudstjänst). Vi får den här helgen också stifta bekantskap med David Arwe från Arbrå som studerar till pastor i Equmeniakyrkan och gör sin praktik här hos oss. Erik predikar, och David delar några tankar och lite av sin berättelse och vad det betyder att Gud ser oss (liksom Hagar) och att vi även vi kan få se Gud. Senare under våren kommer vi också att få höra David predika, kanske rent av också sjunga, dansa och spela. Som vanligt vet man aldrig vad som kan hända – men det riskerar att bli bra! 😉 Väl mött på söndag på skärmen eller i telefonluren!

11 0

🎶 🙏 ❤️

10 0

En bön på samernas dag från Åarjelmïere-Söderhamn

Jupmele, mijjen Aehtjie,
Du som skapat allt,
andas liv i allt och ger glöd till allt och till alla,
vatten, eld, vind och jord,
sol, måne, himmel och norrsken,
människor och renar,
hjälp oss alla att se dig och vandra nära dig
på livets stig, led oss till helig mark,
gläntor, vida fjällvidder och vila för sargad själ.

Gud, med dig kan vi dela allt.
Vi bekänner vår delaktighet i världens splittring
och särskilt i samernas smärta och lidande.
och vi ber om din förlåtelse.

Vi tackar dig för urfolkens styrka, livskraftighet,
uthållighet och överlevnad,
ibland mot alla odds.
Vi sätter vårt hopp till dig, Gud,
Du som försonar hela världen med dig själv genom Kristus,
och har ställt oss alla i försoningens tjänst.
Ge oss mod att bygga en bättre framtid
här i Åarjelmïere, i hela Saepmie och i hela skapelsen.
Hjälp oss att respektera varandra och alla kulturer.
Hjälp oss att ta hand om land, vatten, djur och natur,
hjälp oss att hela skogens och fjällens sår.
Hjälp oss att dela med oss i rättvishet och rättfärdighet.
Blås förnyad livskraft in i varje same
och i alla de samiska språken genom din Ande,
Andas styrka i kampen, mod i rädslan och ovissheten,
uthållighet i minnena, och hopp inför framtiden.
Duedth mijjen jaahkoem, lissedh mijjen håahkoem
jih hööhkh mijjen eahtsedimmiem.
Aamen och amen.

8 0

Lahkoe saemiej åålmegebiejjine önskar vi alla i Equmeniakyrkan Åarjelmïere-Söderhamn!

Vanligtvis har vi stor fest den anslutande söndagen till samernas dag, men så blir det ju inte av förklarliga skäl i år. Samtidigt låter vi givetvis inte "en dag i Saepmies utkant" få gå helt obemärkt förbi heller, ens i pandemins tidevarv. Det får genomsyra vår Zoomgudstjänst på kyndelsmässodagen på några olika sätt.

Välkommen! Buerie båeteme!

4 0

"Liksom att endast tänka på eld inte gör något för att värma kroppen, likaså åstadkommer tro utan erfarelsen av kärlek inte alls något som uppenbarar ljuset och själens andliga kunskap." Tänkvärda ord från kyrkofader Maximos Bekännaren.

Vi närmar oss en ljusets högtid, kyndelsmässodagen. Nu på söndag firar vi en kyndelsmässozoomgudstjänst kl. 11. I vår gudstjänst uppmärksammar vi också särskilt samerna, Skandinaviens urfolk, och att vi i Åarjelmïere-Söderhamn bor och verkar på sydsamiskt territorium i Saepmie, samernas land. Kl. 19 är du även välkommen att dela några ögonblick kring ljusbäraren på Facebook Live. Vi direktsänder från ljusbäraren. Hör av dig så tänder vi ett ljus för dig och det du vill be för nu på söndag kl. 19.

6 0

Digital Taizébön och sång på torsdag kväll kl 18:30 på Facebook. Välkommen!

2 0

Vi träffas på Zoom igen, till gudstjänst, nu på sön kl. 11. Varmt välkommen!

4 2

Måste man vara halvgalen konspirationsteoretiker för att läsa Uppenbarelseboken? Eller blir man det? Går det att läsa Uppenbarelseboken på vettigt och ansvarsfullt sätt utan att bli mörkrädd? I så fall, hur? Vardagsbibelskolan Bibel, bön och bröd inbjuder till ett öppet digitalt seminarium och samtal nu på mån kväll där vi i alla fall skrapar på ytan kring några av dessa frågeställningar. Nyfiken? Kom med! Skicka oss ett meddelande så talar vi om hur! (Rättelse: i en tidigare version stod det fel datum, men det är alltså nu på MÅNDAG den 18:e januari som avses!)

3 0

Snart dags för ekumeniska böneveckan 18-25/1 2021. I år ansvarar Söderala pastorat och Equmeniakyrkan Söderhamn. I rådande läge blir det en hel del digitalt, men flera möjligheter finns att – högst 8 samtidigt – finna stillhet i flera av våra kyrkor under veckan. Till helgen avslutar vi med en fin ekumenisk gudstjänst som går ut via Facebook och YouTube från Söderala vackra medeltidskyrka. Under veckan kommer alla församlingar också att kunna ta del av Vänskapsikonen och ett bönematerial. Med böner om Guds rikaste välsignelse och att vi alla, alldeles särskilt denna vecka, kan bli kvar i Jesu kärlek, som årets tema är. Väl mött på skärmen, i luren eller i enskildhet i kyrkbänken!

5 0

Vecka Evenemang

Equmeniakyrkan nationellt