Rollspel

Rollspel i Equmenia Söderhamn

I Equmeniagården samlas vi varannan vecka och upplever storslagna äventyr för att spela bordsrollspel. Grupperna har begränsat antal platser så skulle du vilja vara med får du göra en intresseanmälan.

Verksamheten sker i samverkan med bilda.

Vad är bordsrollspel?

“Du står framför en sedan länge bortglömd borgruin. Där inne finns det du söker, men legenden säger att det också lurar något mer i skuggorna. I den varma vinden känner du doften av aska. Bakom dig hör du förföljarnas rop, snart är de här. Med ett plötsligt dån så börjar marken under dina fötter att spricka! Vad gör du? “

Du sitter i ett rum, antingen fysiskt eller digitalt. Runt bordet sitter också flera andra. Tillsammans så befinner ni er i en berättelse. Era val, era egenheter spelar roll. Är du en rymdskeppsmekaniker? Eller kanske en professor i antik historia? En mäktig magiker? En hebré som vandrar genom öknen tillsammans med Mose? Tillsammans så berättar ni en historia som man måste uppleva för att förstå. Tärningarna rullar och avgör utgången, i ert inre spelas äventyret upp. Scenen är din!

Dungeons & Dragons är ett av de största rollspelen i världen. Här nedan finns en länk som förklara vad D&D är men förklaringen fungerar för att förklara vad rollspel är och hur det kan gå till. https://www.youtube.com/watch?v=2PEt5RdNHNw (klippet är på engelska)