kyrko24-bakgrund

14–18 augusti i Göteborg

Kyrkokonferensen 2024

Tema ”On the Move”

kyrko-wmc-24

14–18 augusti, Svenska Mässan, Göteborg

Välkommen på konferensen
On the Move! 

I augusti har Equmeniakyrkan den stora glädjen att vara värdar för World Methodist Conference i Göteborg! Konferensens tema är On the Move och vill utmana och påminna om att vi som kyrka är i rörelse och att vi är det tillsammans! 

Samtidigt tar vi detta unika tillfälle i akt att integrera Equmeniakyrkans kyrkokonferensförhandlingar som en del av ”On the move”. Detta innebär att vi kommer att ha gudstjänster, seminarier och andra aktiviteter tillsammans med alla deltagare på konferensen varvat med våra egna kyrkokonferensförhandlingar. 

Konferensen är internationell och det talade språket är engelska. Tolkning till svenska och andra språk kommer erbjudas. Konferensens program är samma för alla förutom vissa pass då Equmeniakyrkans förhandlingar äger rum. 

Välkommen med på en unik händelse där människor från olika metodistsamfund från hela världen kommer till oss och Svenska Mässan i Göteborg! Tillsammans möts vi till mäktiga gudstjänster, intressanta bibelstudier, spännande seminarier och mycket annat. 

Viktig information om anmälan
till kyrkokonferensen

Kvällsgudstjänsterna, festkvällen och söndagens gudstjänst är offentliga och öppna för alla och det behövs ingen anmälan. 

Under övriga tider och program behöver alla deltagare av säkerhetsskäl bära ett band med namnbricka och behöver därför anmäla sig. Anmälan är kostnadsfri och ger möjlighet att delta i seminarier, förhandlingar mm.
Anmälan bör ske senast 31 juli. 

Program

14–18 augusti, Svenska Mässan, Göteborg

Konferensen med temat On the move startar onsdag den 14 augusti kl 19.00 med invigningsgudstjänst och avslutas söndagen den 18 augusti kl 10.00 med en gudstjänst som kommer innehålla sändning och nattvard men också ordination av diakoner och pastorer inom Equmeniakyrkan.

Barn och tonår på On the move

Konferensen pågår torsdag 15 augusti till lördag 17 augusti under Kyrkokonferensen. Häng med och upplev äventyr med Paulus, barnmöten, workshops, aktiviteter, sång och skoj.

Välkommen också på lördagens familjefest. Kom och hoppa i hoppborg, testa ansiktsmålning, tävla och träffa vår hemliga gäst. Dagen är öppen för alla! 

kyrko-kor-ikon

Konferenskören

Välkommen att vara med och sjunga i konferenskören under Equmeniakyrkans Kyrkokonferens och World Methodist Conference i Göteborg 2024! Konferenskören kommer att sjunga i konferensen kvällsgudstjänster torsdag 15 augusti och fredag 16 augusti kl 19 i Svenska Mässan under ledning av Helena Gatås och Anna-Maria Toftgård, Equmeniakyrkans Sångarförbund.

Pilgrim på väg –
vandring inför Kyrkokonferensen

Välkommen med på två dagars vandring inför Kyrkokonferensen, On the move, den 13-14 augusti.

Vi går för att uppmärksamma behovet av omställning och nyorientering i vår tid. Vi ber för världen och delar tankar med varandra längs vägen. Vi vandrar i Göteborgsområdet med start vid Equmeniakyrkan i Kungälv och med Svenska Mässan som mål. Övernattning i Mariakyrkan, Hammarkullen, logi på golv.
Ca 10-15 km/dag.  

Max 20 deltagare. Kostnad: 350:-/person

Frågor och anmälan till
 lena.bergstrom@equmeniakyrkan.se

Utställare

Till dig som har beställt utställarplats
Här finns info om tider och om hur
man beställer extra saker till sin monter.

Har du ännu inte bokat någon monter?
Här nedan hittar du information om vad vi kan erbjuda.
Det kan bli någon plats ledig så hör av dig och kolla läget.
Vid frågor, kontakta Rebecka hellqvist

Frågor & Svar

Anmälan dig här. Du ska inte anmäla dig via WMC:s registrering.

Om du ska delta i måltider och kaffe/te kostar det. Annars är det fritt inträde.  Du anmäler mat via konferensanmälan. Fika betalas på plats. 

Ja, allt gemensamt program kommer vara på engelska. Det finns möjlighet till tolkning från engelska till svenska och en hel del andra språk. Förhandlingarna kommer att vara på svenska.

Här finner du en lista på tips på boenden som vi fått viss rabatt på för dig som konferensbesökare. 

Hemma-Hos-boende kan sökas via Facebooksidan

Där är det möjligt att annonser sitt intresse av Hemma-Hos-Boende. Vid Hemma hos-boende ingår utöver sängplats – frukost. Pris per natt 300 kr för vuxna, 150 kr för barn mellan 3-12 år och gratis för de små. Betalning sker direkt till värdarna.  

Ja, det blir en barnkonferens som pågår parallellt med On the Move – på samma tema! Barn från 4 år och uppåt är välkomna. Anmälan sker i konferensanmälan. Under konferensen planeras det även ”häng” för tonåringarna med soffor, gaming och annat kul. Det finns ledare som håller i aktiviteterna. Läs mer här

Kontakt

Kontakta oss gärna om du har frågor om konferensen:

E-post: kyrkokonferens@equmeniakyrkan.se
Telefon: Se nedan.
Konferenstelefonen öppnar 5 augusti: 08-580 031 34 

Klas Johansson, chef lednings- och verksamhetsstöd

Klas Johansson

Projektledare Kyrkokonferens/WMC, sakkunnig Fördelningsrådet

0703-17 43 58

klas.johansson@equmeniakyrkan.se

Rebecka Hellqvist

Rebecka Hellqvist

Projektledare konferenser, ledningsstöd och administration Enheten för ordinerade medarbetare och utbildning

08-580 031 76

rebecka.hellqvist@equmeniakyrkan.se