Internationella insamlingen 2022
Ge en gåva - logobricka

Ge en gåva till insamlingen

Tack för att du är med och stödjer vårt gemensamma internationella missionsarbete runt om i världen. Din gåva gör skillnad!

Swish: 900 32 86
Bankgiro: 900-3286

Möt våra missionärer

Internationella insamlingen: 1 advent – 31 januari 2023

Se, jag vill bära ditt budskap, Herre

Att känna hopp inför framtiden tycker vi borde vara en rättighet. Därför sänder vi ut missionärer och volontärer i världen. 

När fattigdom, krig eller katastrofer gör världen kaotisk blir kyrkan, klassrummet eller utflykten en skyddad plats där mötet med varandra och med Jesus Kristus förvandlar. Dessa mötesplatser kan vara grunden för en väg ut ur fattigdom och skapa möjlighet att förändra och själv få styra över sitt eget liv. 

Därför är årets internationella insamling så viktig. Tillsammans med våra missionärer och samarbetskyrkor i flera länder skapar vi sådana mötesplatser. I det här arbetet är du viktig. Ditt bidrag till Equmeniakyrkan gör skillnad, varje gåva spelar roll. Tack för det! Tillsammans kan vi sprida hopp i världen och bära Guds budskap vidare.

4:7 box till Ukraina

Kriget i Ukraina berör oss alla djupt. Just nu samlar vi in pengar under vår internationella insamling till matboxar som via våra samarbetskyrkor når familjer i Ukraina i vinter. 4:7 boxar är en box mat till en familj på 4 personer i 7 dagar. Boxen innehåller bland annat mjöl, bönor, pasta, ris, konserver med kött och tomater och även torkade grönsaker.

Hittills har vi finansierat 600 boxar till familjer i Ukraina och vi vill nu samla in åtminstone lika många till. Allt vi samlar in utöver detta finansierar andra insatser i Ukraina men också i andra länder runt om i världen där vi har samarbetskyrkor.

Gåvokort 4:7

Gåvokort

Vill du ge bort något meningsfullt i present eller julklapp? Skänk en gåva i någon annans namn. Ladda hem och skriva ut ett gåvobevis att ge bort.

Tillsammans i världen – ljus

Ljuset med en jordglob i metall kan symbolisera det vi ber för men också påminna oss om vårt gemensamma internationella missionsarbete runt om i världen. Ljusen säljs via nyamusik.se och överskottet för varje sålt ljus går oavkortat till vår internationella insamling.

Ljuset är Svanenmärkt, i 100% stearin med en brinntid på 76 timmar.

Ljuset kommer tillsammans med pin och ett bokmärke med en bön.

Ljusen är nu slutsålda.

Insamlingsfilmer

De här insamlingsfilmerna får ni gärna visa i er gudstjänst.
Alla klipp kan laddas ner längre ner på sidan.

Material till församlingarna

Här finns material som församlingen kan använda inför bön- och insamlingsdagen samt i gudstjänsten.

clara kiese på vårdcentralen i Luoz, kongo kinshasa

Vi vill bära budskapet

Vi vill bära ut evangeliets budskap i ord och handling. Uppdraget förenar oss med andra kyrkor i världen. Detta blir verklighet genom att vi bland annat sänder ut missionärer. Just nu har vi flera missionärer ute i våra samarbetskyrkor.

På bilden ser du Clara Kiese som arbetar i Demokratiska republiken Kongo (Kongo Kinshasa)

Psalmsången nummer 89

Se jag vill bära

Ye mambu maku mu zingu kiami 
O mana vewa bankaka mpe 
Ye mambu maku mu zingu kiami 
Yatoma mwangisa

”Se, jag vill bära ditt budskap, Herre” är en av våra mest älskade psalmsånger. Sången skrevs år 1970 av Hilaire Nkounkou i Kongo Brazzaville. Nkounkou var rektor på vår samarbetskyrkas teologiska seminarium. Sången översattes till svenska av Olle Berglund 1974.

Equmenia Ton – Se, jag vill bära ditt budskap Herre

Din gåva gör skillnad

Märk betalningen med ”internationella”.

Swish: 900 32 86
Bankgiro: 900-3286