Till jordens yttersta gräns
till-jordens-yttersta-grans

1 advent – 31 januari 2021

Till jordens yttersta gräns. Så långt är vi som kyrka kallade att förkunna evangeliet. Både i handling och i ord.

Den gränsen kan gå hos urfolken i norra Ryssland, vid byar i Thailands regnskogar, vid en skola högt upp i Anderna eller precis där du befinner dig. Till jordens yttersta gräns förkunnar vi ett evangelium som befriar, räddar och upprättar tillsammans med våra samarbetskyrkor. Det är vad vår internationella mission handlar om.

Våra missionärer är med i detta spännande arbete.
Det kan du också vara!

I flera länder är våra missionärer inblandade i arbetet och det kan också vara med. Bland annat genom att ge till vår internationella insamling. Varje bidrag är viktigt! Så att vi kan fortsätta ge människor möjligheter att skapa sig en framtid och sprida hoppets evangelium.

Ditt bidrag gör skillnad, varje gåva spelar roll. Tack för det!
Tillsammans kan vi sprida hopp och evangelium i världen. Till jordens yttersta gräns.

Ge en gåva

Swish: 900 32 86
Bankgiro: 900-3286
Märk ”Internationellt”

Internationella-Insamlingen-screen-mockup

Material till församlingens insamling

På materialsidan hittar du sådant som är till stöd för ert insamlingsarbete i församlingen. Du hittar allt från affischer och flyers till bilder till skärmar och sociala medier.

Media

Equmeniakyrkans församlingar jobbar tillsammans för mission både på hemmaplan och ute i världen. Här hittar du ett axplock av allt det arbete som görs internationellt.

Intresseanmälan

Boka ett besök till församlingens
internationella missionsgudstjänst

I dessa tider firar vi gudstjänst och samlas i kyrkan på olika sätt efter myndigheternas rekommendationer. Vi vill ändå erbjuda er församlingar ett besök eller hälsning, så långt det går, under insamlingsperioden men även andra tider under året.

I formuläret nedan kan ni i församlingarna enkelt anmäla ert intresse för att boka besök från internationella enheten i Equmeniakyrkan. Just nu pågår ett arbete med att utbilda missionsambassadörer som kommer vara en extra resurs för församlingarna. Skicka en intresseanmälan om ni önskar besök eller hälsning av någon av våra samordnare, missionsambassadörer eller missionärer i er församling.

Vi återkommer så snart vi kan!
Gerard Willemsen,
internationell chef

Jungel med dimma

60 personliga berättelser

Vi har samlat 60 personliga berättelser om internationell mission. Välkommen att ta del av många spännande, intressanta och viktiga berättelser om vad internationell mission kan betyda för oss.

Podd om internationell mission

Equmeniakyrkans podd om internationell mission.
Här, där och ända till jordens yttersta gräns.

  • Våld i nära relationer är ett faktum som finns hos dem och hos oss, som finns där och här. I detta avsnitt hör vi Anna Carin Persson Stenbeck, internationell handläggare på Equmeniakyrkan tala om detta svåra och viktiga ämne, om hur Beginning of Life i Moldavien och Förbundskyrkan i Ecuador arbetar med detta och vad […]
  • Situationen med Covid-19 i Indien har eskalerat på ett katastrofalt sätt den senaste tiden. Gerard Willemsen, internationell chef på Equmeniakyrkan, berättar om vårt nära samarbete med Hindustani Covenant Church i allmänhet, men framförallt om vad Hindustani Covenant Church har gjort och gör med fokus på pandemin. Hör bland annat om en informationskampanj för att förebygga […]
  • Gunilla Ikponmwosa, Equmeniakyrkans samordnare för Mellanöstern berättar om den överfulla containern som nyligen kom sjövägen från Sverige till Syrien. Vad innehåller den? Hur kommer innehållet att användas? Hör Gunilla berätta om situationen i Syrien idag och om ett samarbete mellan kyrkor både lokalt, nationellt och internationellt. Hör också om hur du och jag är en […]
  • Hur hänger en församling utanför Vårgårda i Sverige ihop med en församling tre dagars bilfärd bort från Kinshasa i Demokratiska Republiken Kongo? Svaret får du av Ida Langdell som har en aktiv roll i vänförsamlingsrelationen mellan Asklanda-Ornunga och Kinkenge. Vänförsamlingsrelationen började för drygt 10 år sedan när församlingen i Kinkenge hörde av sig med en […]
  • Om detta samtalar Ulrika Morazan med Stefan Emilsson, som är Equmeniakyrkans samordnare för Asien. Hör Stefan berätta om livet i nio karenbyar i norra Thailand, om kyrkan mitt i samhället, om hur längtan efter förbättrade levnadsvillkor har orsakat stor naturförstörelse och utsatthet och om alternativ till detta, om hur kvinnor ställer andra sorts frågor om […]
  • Ett samtal med Carl Sundberg, en av Equmeniakyrkans missionärer i Republiken Kongo (Kongo Brazzaville). Carl och Ulrika pratar om bland annat att utbilda bra pastorer och ledare i Kongoländerna. Om kontextuell teologi och om att uppmuntra till internationellt engagemang.
  • Ett samtal med Henric Götefelt, internationell koordinator i Equmenia, Equmeniakyrkans barn- och ungdomsorganisation. Henric och Karin pratar bland annat om vikten av att bygga internationellt arbeta på långvariga relationer. Om att ta vara på ungas engagemang för internationell mission på bästa sätt.
  • Ett samtal med Batyr, som var den sjunde personen i Turkmenistan som tog emot Jesus när Sovjetunionen hade fallit. Samtalet handlar om förföljda kristna och hur det är en del av att följa Jesus. Hur kan vi stötta förföljda kristna? Och om att den kristna kyrkan är världens enda hopp.
  • I november 2020 drabbades Nicaragua av två kraftiga orkaner. Ulrika Morazan, Latinamerikasamordnare och biträdande internationell chef, berättar hur vår samarbetskyrka Moravakyrka snabbt var på plats när katastrofen var ett faktum och hur de nu finns med i arbetet med återuppbyggnad av samhällen och möten med människor.
  • Krister Gunnarsson och Nicolina López, om att bära på en kallelse att arbeta i mission. Hur uppfattar och prövar man en kallelse? Församlingarnas vikt i att se och bejaka människor och att tala om kallelse.