Enskilda Högskolan, fasad

Enskilda högskolan

Equmeniakyrkan är huvudman för Enskilda Högskolan Stockholm (EHS).

Enskilda Högskolan Stockholm (EHS) är en av de främsta institutionerna i norra Europa inom teologi och mänskliga rättigheter. EHS har tre avdelningar: Avdelningen för mänskliga rättigheter och demokrati, Avdelningen för religionsvetenskap och teologi och Avdelningen för östkyrkliga studier (Sankt Ignatios College).

Religionsvetenskap och teologi

Brett urval av kurser inom teologi och religionsvetenskap, från grundnivå till masterprogram. Kurserna behandlar såväl grundläggande texter, språk och historiska traditioner, som nutida etiska och teologiska frågor. För den blivande pastorn eller prästen finns ett antal kurser som handlar om att mer direkt förbereda för den väntande yrkesrollen.

Elever vid EHS - Maria och Oscar

Programmet erbjuder också en integrerad pastoral utbildning vilket innebär att akademiska studier varvas med särskilda seminarier, andakter och övningsmoment för den som vill bli pastor eller präst. Blivande pastorer i Equmeniakyrkan läser programmet och man få alla examina i teologi, inklusive doktorsexamen.

Mänskliga rättigheter och demokrati

Tvärvetenskapliga utbildningsprogram i mänskliga rättigheter med filosofiska, rättsliga, politiska och samhällsvetenskapliga perspektiv. Utbildningarna kan leda fram till kandidat-, magister- eller masterexamen i mänskliga rättigheter. Avslutat program kan ge arbete inom olika fält, exempelvis frivilligorganisationer, statsförvaltning och internationella organ.

EHS når du lätt med T-bana, buss eller bil. Här möts du av inbjudande lokaler, engagerad personal och kompetenta lärare. Du är alltid välkommen oavsett om du läser med sikte på ett yrke eller bara studerar för din egen personliga utveckling.

Kallelsedagar

Varje vår hålls Kallelsedagar där du som känner en kallelse och funderar på tjänst i Equmeniakyrkan kan komma och vara med på seminarier och samlingar och få mer information om hur det är att läsa vid EHS.

Läs mer

Kontaktpersoner

linnea-lidskog

Linnéa Lidskog

tf enhetschef för ordinerade medarbetare och utbildning

08-580 032 25

linnea.lidskog@equmeniakyrkan.se