Händelserik & välsignad adventstid

Observera

Denna text publicerades första gången den 19 december, 2019. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Fjärde advent närmar sig och i församlingen har vi firat adventstiden på många olika sätt.

Den inleddes med att ungdomarna möttes till Saturday Morning Live där de jul-pysslade tillsammans. Detta pyssel såldes veckan därpå, under församlingens traditionsenliga julmarknad. Det blev en lyckad förmiddag med många människor, tomtar och amerikanska pannkakor. Tack till alla som var med och bidrog till gemenskapen!

God gemenskap hade vi även under de äldres fest. Då möttes församlingens äldre, åt och fikade gott, sjöng sånger och tog emot julblommor. Det var väldigt trevligt att få mötas på det sättet. Tack till diakonala utskottet för er insats!

Självklart har vi även haft adventsgudstjänster. 1a advent sjöng vår kör, med förstärkning från både stråkar och blås. 2a advent möttes vi till nattvardsgudstjänst med Stefan Åsander och Daniel Ibrahim. 3e advent var det dags för söndagsskolans avslutning. de tre olika grupperna berättade vad de gjort under terminen och visade både pyssel och hur man är en modig människa.

Lördag 14/12 firade vi Lucia med vår traditionella julkonsert med Equmeniakyrkans kör och våra barn- och ungdomskörer. De gjorde ett lysande framträdande med sånger och dikter.

Språkcafét och våra svenska-kurser hade i veckan sin avslutning. Ett 50-tal människor samlades för att prata svenska, lära sig julsånger och dansa kring granen. Det blev många skratt när vi alla sjöng Små Grodorna!

Än är inte advent över. Fredag 20/12 kl. 18:30 firar vi julfest tillsammans på både svenska och arabiska. Först möts vi till gudstjänst, därefter äter vi mat tillsammans. Jag har också hört rykten om att tomten kommer… Dessutom har vi flera olika samlingar över jul och nyår. Klicka här för att se dem alla!

Här följer några bilder från december så långt.

Vi i Missionskyrkan vill önska en fortsatt god jul och ett välsignat nytt år!

   

 

Glid i frid!