Scout

Scout


Vill du bli scout och träffa massor av vänner, lära dig samarbete och att leva i naturen? Då är du välkommen till oss i Equmeniascout i Smålandsstenar! Det bästa vi vet är äventyr. Inte bara för att det ger pirr i magen och tovor i håret. Men också för att det formar oss till dom vi är och kan bli. När ett äventyr ger skavsår på hälen lämnar det också kvar nytt mod och känslan av att klara mer än vi tror. 

Scout


Scout är världens största ungdomsrörelse, Den är politiskt neutral och vill ge en social och personlig utveckling och en demokratisk uppfostran. Man arbetar efter metoden ”learning by doing” – att lära sig genom att göra. Man vill på så sätt utveckla ungdomars ansvarskänsla, laganda och att leva i naturen. Scoutrörelsen engagerar sig också i samhället tex. i miljön och kulturella skillnader. Idag finns det 32 miljoner scouter i över 200 länder.

Equmenias scoutverksamhet har ca 11 000 medlemmar. Genom att bedriva scouting vill vi arbeta för att ha verksamhet där barn och unga får utveckla en tro, skapa en plats där alla blir sedda och förmedla budskapet att Jesus Kristus är Herre.

Scout


Vi träffas varje tisdagkväll kl 18.30 och det är bara att titta in. Oftast träffas vi på Tre Björkar.

OBS! Alltid varma & oömma kläder, stövlar, ficklampa (och reflexväst om du har) när vi är ute.

Vi har tre olika åldersgrupper: spårarscout (årskurs 2-3), upptäckarscout (årskurs 4-6) och äventyrsscout (årskurs 7 och uppåt). Naturligtvis slutar man inte att vara scout när man uppnått en viss ålder, så är du ”tonåring” eller rent av vuxen är du välkommen till oss som ledarscout eller ledare.

Scout

Scoutläger

Varje sommar är det scoutläger. Då tillbringar vi några dagar i naturen, långt borta från TV och andra bekvämligheter. På natten sover vi i militärtält, och på dagarna har vi olika aktiviteter och projekt. Maten lagas i kök som vi byggt med hjälp av slanor och presenningar. På kvällarna är det lägerbål, då sjunger vi sånger, tävlar och så är det kanske någon som visar upp en rolig sketch.

Scout

Spårarscout

Spårarscout är för dig som går på lågstadiet, årskurs 2-3.

Vi träffas varje tisdag mellan kl. 18.30–19.30.

I Scouterna får du utvecklas genom att få göra saker på riktigt genom uppdrag, äventyr och övernattningar. Vi tycker om att vara ute och då går vi exempelvis på spårning, fiskar eller har skattjakt. Vi är indelade i patruller. När vi är inne pysslar vi eller har besök av Leslie. Vi avslutar året med en hajk där de som vill får sova över.

Kontaktperson: Stefan Ström mobil 070-485 05 00

Scout

Upptäckarscout

Upptäckarscout är för dig i mellanstadieåldern, årskurs 4-6.

Vi träffas på tisdagar kl. 18.30-20.00.

Som upptäckare utmanas du genom äventyr och upplevelser och friluftslivet har en viktig roll. Du tycker också att det är kul att se hur saker funkar i andra länder och får i Scouterna engagera dig i samhället på ett roligt och konkret sätt. 

Kontaktperson: Albin Willstrand mobil 070-257 52 11

Scout

Äventyrarscout

Äventyrarscout är för dig i årskurs 7 och däröver.

Vi träffas på tisdagar kl. 18.30-20.00.

Du är en del i en patrull/ gruppgemenskap, där ni utmanas till nya möten och spännande friluftsliv. Du samarbetar tillsammans med dina patrullkompisar och ni kommer att göra många upplevelser tillsammans. Du får stöd i Scouterna att se saker ur olika perspektiv, ta ställning och engagera dig i större samhällsfrågor. Många äventyrare får uppleva häftiga scoutaktiviteter både nationellt och internationellt.

Kontaktperson: Ammi Svedberg mobil 070-536 13 61.
E-post: kossorna@home.se eller ungdomsledare Alfred Kjellberg mobil 072-839 91 95.

Här finns inget programblad som delas ut, utan info skickas via grupp på SMS. Önskar du info om det kontakta Ammi eller Alfred.

Scout

Ledare

Våga leda! – Är du förälder och känner att du vill engagera dig som ledare är du mycket välkommen till oss! Vi är ett glatt och härligt ledargäng och ser gärna att vi blir fler ledare. Inga förkunskaper behövs mer än en positiv känsla för ungdomar, natur och friluftsliv. Som scoutledare lär du genom att göra och utvecklas i processen. Vi kallar det ”learning by doing”. Du arbetar tillsammans med andra ledare och kommer successivt att lära dig mer om scouting och det vi gör tillsammans.

Kontakta Anders Bäckegård e-post backegard@telia.com  eller Carolina Hall e-post carolina2@telia.com .

Scout


Mer om scout och friluftsliv

equmenia www.equmenia.se
Scout 
www.scouterna.se